Medvedev je pobjedio Tijafoa i plasirao se u finale Indijan Velsa

Medvedev je pobjedio Tijafoa i plasirao se u finale Indijan Velsa

Daniil Medvedev je u subotu pobedio Fransisa Tiafoa sa 7-5 7-6(4) i obezbedio plasman u svoje prvo finale Indijan Velsa gde će se suočiti sa prvim nosiocem Karlosom Alkarazom ili Italijanom Janikom Sinerom.

Pobeda je produžila ono što je bio impresivan niz za usijanog Rusa, koji je pobedio u 19 uzastopnih mečeva i jednu pobedu deli od toga da doda još jednu titulu onima koje je prikupio u Roterdamu, Dohi i Dubaiju tokom prošlog meseca.

Peti nosilac Rus je imao sjajnu priliku da uzme rani brejk dok Tiafoe, koji je ušao u meč bez izostanka seta u Indijan Velsu, impresivno nije vratio rezultat od 0-40 u petom gemu prvog seta i zadržao svoj servis.

Ali Medvedev je na najbolji način iskoristio svoju sledeću brejk loptu kada je očajnički udario loptu u blizini nožnih prstiju sa mesta gde je prekinula uže mreže i pao unutar linije da bi povukao 6-5 pre nego što je servirao na ljubav i preuzeo set .

Medvedev je zatim napravio neverovatan forhend pas niz liniju i slomio Tiafoea u prvom gemu drugog seta, a pet gemova kasnije je odbacio prvu brejk loptu sa kojom se suočavao ceo dan i zgrabio ono što je izgledalo kao udobno vođstvo od 4-2.

Ali Tiafoe je dobro uradio što je spasio tri meč lopte na servis i izvukao za 4-5, a zatim je poravnao set gem kasnije kada je Medvedev napravio duplu grešku na drugoj brejk lopti sa kojom se suočio.

Medvedev, koji je došao u Indijan Vels u želji da osvoji svoju petu ATP Masters 1000 titulu, brzo je odgovorio prekidom na ljubav, ali je Tiafo uzvratio i odbio još četiri meč lopte kako bi iznudio taj-brejk.