Man Siti osvojio titulu u Premijer ligi poslednjeg dana bez daha

Man Siti osvojio titulu u Premijer ligi poslednjeg dana bez daha

Man Siti Pepa Gvardiole zadržao je krunu Premijer lige u napetom danu akcije u Premijer ligi

Mančester Siti je postigao tri gola u pet ludih minuta u drugom poluvremenu i došao sa leđa protiv Aston Vile i osvojio još jednu titulu u Premijer ligi, osujetivši najvećeg rivala Liverpul u tom neverovatno napetom poslednjem danu akcije u engleskom vrhu.

Činilo se da su oba kluba u različitim trenucima tokom popodneva bila u vrhuncu, ali se činilo da je Liverpul na pol poziciji nakon što je njihov bivši kapiten Stiven Džerard poveo svoj tim Aston Vile do malo verovatnih 2-0 u gostima kod Mančester sitija.

Liverpul, koji je rano zaostajao kod kuće za Vulvsima, izjednačio je rezultat i očajnički gurao napred u drugom poluvremenu svjestan da će pobjeda – i gubitak Sitija ili remi – poslati krunu Premijer lige na Enfild.

Međutim, u pet čuvenih minuta na plavoj strani u Mančesteru, dvoboj Ilkaia Gundogana i jedan pogodak za Rodrija pokazali su se dovoljnim da osvoji titulu prvaka za samo jedan poen Liverpula Jirgena Klopa.

Nervi su se mogli osetiti i na Enfildu i na stadionu Etihad tokom većeg dela nedeljnog popodneva. U slučaju Liverpula, grickanje noktiju je počelo rano nakon što je Pedro Neto postigao gol za Vulvse nakon samo tri minuta frenetičnog prvog poluvremena.

Liverpul je ostao bez povređenih Mo Salaha i Virdžila van Dajka, koji su obojica bili ograničeni na klupu nakon što su primili udarce u meču za titulu – faktor koji svakako nije pomogao kada je kreativni centar Thiago bio izbačen kasnije u utakmici. zbog tetive koljena.

Sadio Mane je poravnao rezultat na sredini prvog poluvremena – ali taman kada se učinilo da bi se kapije mogle otvoriti, Vulvsi su pronašli način da se probiju između gola napadača Liverpula, koji su pljačkali Hozea Sa.

Huk na Enfildu je postao glasniji kada je vijest o drugom golu Aston Vile odjeknula po zemlji, a još više kada je postao poznat identitet strelca – bivšeg velikana Liverpula Filipa Kutinja.

Klatno se ljuljalo, ali se ponovo okrenulo ka Sitiju sa njihovim senzacionalnim povratkom u drugom poluvremenu.

Liverpul je na kraju postigao drugi i treći gol preko zamenika Salaha i Endija Robertsona, ali su oba na kraju bila uzaludna pošto je Gvardiolina ekipa osvojila četvrtu titulu u ligi u pet sezona.

Na drugom kraju tabele slavi Lids junajted pošto je izbegao ispadanje u Čempionšip u finalu posle pobede nad Brentfordom od 2:1, dok je Barnli bio taj koji je predao status Premijer lige posle poraza istim rezultatom kod kuće od Njukasla. .

I Norvič i Votford su već bili potvrđeni kao ispali.

Na drugom mjestu, Totenhem Hotspur će zauzeti četvrtu poziciju u Ligi šampiona nakon što su savladali Norvič sa 5-0. Arsenal je uspeo da pobedi Everton rezultatom 5-1, ali to nije bilo dovoljno da prođe pored svojih rivala iz Londona među prva četiri.

Mančester junajted je poražen na gostovanju od Kristal Palasa, ali će se sledeće sezone takmičiti u Ligi Evrope nakon poraza Vest Hema od Brajtona.

Salah će, u međuvremenu, imati jedan razlog za slavlje nakon što je podelio Zlatnu kopačku Premijer lige u gostima sa južnokorejskim napadačem Sparsa Son Heung-minom koji su obojica postigli po 23 gola, pet više od Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda.

Ostavite odgovor