Liverpul neće biti uvučen u bitke za transfere za preskupe igrače

Liverpul neće biti uvučen u bitke za transfere za preskupe igrače

Liverpul će nastojati da dovede nove regrute u bliskom prelaznom roku sezone, ali klub iz Premijer lige neće biti uvučen u rat licitacija za igrače za koje smatraju da su preskupi, rekao je menadžer Jirgen Klop.

Klop je često govorio o potrebi rekonstrukcije na Enfildu, ali američki vlasnik kluba Džon Henri u martu je rekao da Liverpul neće pasti u zamku trošenja iznad svojih mogućnosti u potrazi za uspehom.

Britanski mediji su prošlog meseca izvestili da je Liverpul okončao poteru za engleskim reprezentativcem Džudom Belingemom, koji je bio glavna transferna meta kluba uoči remonta sledeće sezone nakon razočaravajuće kampanje.

Atletik je izvestio da Borusija Dortmund traži 130 miliona funti (164,33 miliona dolara) na ime transfera za 19-godišnjeg vezistu, koji se sada dovodi u vezu sa prelaskom u španski teškaš Real Madrid.

Upitan kakav bi pristup Liverpula bio ako klubovi zahtevaju naduvane transfere za svoje ciljeve, Klop je rekao novinarima: „Tada ne možemo kupiti igrača“.

„Dovešćemo igrače. Prilično sam siguran da ćemo dovesti igrače koje želimo i one koji će nam pomoći. Prilično sam uveren u to“, dodao je nemački menadžer.

„Dozvolite mi da to kažem ovako: Vi identifikujete poziciju i nemate samo jednu opciju na poziciji. To znači da sve treba da budu dobre.

„Možda imate favorita, ali ako drugi klub ne želi da proda ili će neko drugi platiti cenu, onda ne možemo da idemo s tim, ali obično imamo igrače koje smo želeli.

Liverpul, koji je peti na tabeli Premijer lige, kasnije u subotu ugošćuje Brentford.