Krstović bi mogao da bude zvijezda prelaznog roka u Italiji: Đenova i Fiorentina sa bore za napadača Lećea

Krstović bi mogao da bude zvijezda prelaznog roka u Italiji: Đenova i Fiorentina sa bore za napadača Lećea

Jedan od najtraženijih fudbalera u ljetnjem prelazno roku na Apeninima biće crnogorski napadač, Nikola Krstović, tvrdi italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Prelazni rok još nije zvanično počeo, klubovi ispituju tržište, a u ovom trenutku se za potpis crnogorskog reprezentativca bore Đenova i Fiorentina.

„Viola“ je juče za novog trenera imenovala Rafaela Paladina, kojem je u ljetnjem prelaznom roku cilj da pojača ofanzivu. A kao prvo ime na spisku potencijalnih pojačanja nalazi se napadač Lećea.

Ako pređe na „Artemio Franki“, onda će Krstović biti prvi izbor u špicu „ljubičastih“, tvrdi Di Marcio.

Sa druge strane u potrazi za napadačem je i Đenova. Napadač „grifona“ Vitinja na pragu je odlaska u Olimpik iz Marseja, pa se samim tim otvara mjesto za jednog napadača. A to bi, smatra trener Alberto Đilardino, mogao da bude upravo Krstović.

Fiorentina je prethodnu sezonu završila na osmom mjestu, dok je Đenova završila na 11. poziciji.

„Viola“ će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija, što takođe može da bude značajno, ako Leće odluči da transfer bude realizovan.

Crnogorski napadač je u Leće stigao prethodnog ljeta iz slovačke Dunajske Strede. U Seriji A je odigrao 35 utakmica, a postigao je sedam golova i upisao dvije asistencije.

Krstoviću ugovor sa Lećeom ističe 2027. godine.