Francuska se suočava sa pretnjom zbog skandala Pogba-Mbape

Francuska se suočava sa pretnjom zbog skandala Pogba-Mbape

Selektor francuske reprezentacije Didije Dešan mogao bi da odluči da li da odbaci Pola Pogbu ili Kilijana Mbapea za svoj tim za Svijetsko prvenstvo kasnije ove godine zbog neslaganja između njih dvojice, prema izveštajima nacionalne štampe.

Fudbalske superzvijezde su oduvek izgledale kao prijatelji, ali porodična svađa između Pola Pogbe i njegovog brata Matijasa dovela je do toga da je vezista Juventusa Pola optužen da je angažovao zapadnoafričku religioznu figuru poznatu kao Marabu da baci čaroliju na Mbapea.

Matijas je zapretio da će otkriti o Polu Pogbi, njegovom agentu Rafaeli Pimenti i Mbapeu video snimcima koji su tokom vikenda objavljeni na engleskom, francuskom, italijanskom i španskom jeziku.

Reagujući na snimke, Pol Pogba je tada tvrdio da je bio predmet pokušaja iznude za koji se u izveštaju Frans info tvrdi da su Matijasovi i Pogbini prijatelji iz detinjstva pokušavali da dobiju do 13 miliona evra (13,02 miliona dolara) od bivšeg Mančester junajteda.

RMC Sport kaže da je Pogba platio svojim navodnim ucenjivačima 100.000 evra (100.200 dolara) da bi kupio vreme i njihovo ćutanje o skandalu, ali su Matijas i ostatak bande želeli daleko veću sumu od 13 miliona evra u zamenu za usluge nakon što su navodno pružili Pogbi zaštitu tokom svoje 13-godišnje karijere kao fudbalera.

Na drugim mestima u Francuskoj, tvrdi se da Matijas ima video dokaze da je Pogba angažovao Maributa da baci čini na Mbapea i vidi ga kako je povređen.

Ako snimak postoji i izađe na videlo, L’Ekuipe je sugerisao da bi slučaj „koliko je odvratan koliko i potencijalno eksplozivan za Les Bleus” u njihovim pokušajima da zadrže Svijetsko prvenstvo u Kataru ove zime mogao da se završi tako što će Pogba biti izbačen iz reprezentacije. tim.

2015. godine, svađa oko zavere o ucenjivanju seksualnih snimaka u kojoj su učestvovali Karim Benzema i Matje Valbuena dovela je do toga da su obojica izostavljena iz reprezentacije Francuske na Euru 2016, gde su izgubili u finalu od Portugala, pri čemu nijedan igrač nije ponovo predstavljao svoju zemlju dok Benzema nije opozvan od strane Deschamps u ljeto prošle godine.

Pogba se već suočava sa trkom sa vremenom da se oporavi od povrede koju je zadobio nakon što se ovog leta pridružio italijanskom gigantu Juventusu besplatnim transferom iz Mančester junajteda.

Međutim, prema L’Ekuipe-u, čak i ako Pogba stigne u Katar na vreme, Dešan će se „morati suočiti sa medijskom olujom koja se očekuje kada se otvori istraga o pretnjama i pokušaju iznude od strane organizovane bande“.

„Sa dva i po mjeseca do Svetskog prvenstva, Dešam se suočava sa eksplozivnom situacijom u kojoj će morati da odluči šta da radi sa Pogbom. Ako se činjenice dokažu, on možda neće biti naklonjen Pogbi“, dodao je sportski list, istovremeno izražavajući zabrinutost kako bi skandal mogao da utiče na Pogbinu i Mbapeovu predstavu na najvećoj sceni.

Iako Pogba možda nije u formi, obojica bi mogli da budu pozvani za utakmice Lige nacija Francuske protiv Austrije i Danske za tri nedelje, što su poslednji mečevi pre odlaska u Katar.

Pogba je u ponedeljak dobio podršku predsednika Francuske fudbalske federacije (FFF) Noela Le Grea koji je izjavio: „Volim Pola. Nadam se da [skandal] neće dovesti u pitanje njegovo mesto u francuskom timu“.