Engleska trpi realnost u remiju 0-0 sa SAD

Engleska trpi realnost u remiju 0-0 sa SAD

Engleska je pretrpela otrežnjujuću proveru realnosti pošto ih je mlada ekipa Sjedinjenih Država dugo nadigravala u napetom nerešenom rezultatu 0-0 u njihovoj drugoj utakmici Grupe B Svjetskog prvenstva u petak.

Poraz nad Iranom rezultatom 6-2 u ponedeljak povećao je nade navijača, ali ekipa Gereta Sautgejta je imala sreću da se ne ponovi nesreća na Svjetskom prvenstvu 1950. protiv Amerikanaca.

Kristijan Pulišić iz Čelsija pogodio je prečku za SAD i nisu uspeli da iskoriste gomilu šansi u prvom poluvremenu protiv engleskog tima koji je zaglavio u drugoj brzini.

Kapiten Engleske Hari Kejn je bio ograničen na polovične šanse, dok je Engleska bila najbliža golu bio pokušaj Mejson Maunta na poluvrijemenu.

Iako su rezultat i učinak bili očajnički razočaravajući, Engleska je prva u grupi sa četiri boda i ostala u boksu kako bi stigla do 16. finala.

Sjedinjene Države, koje su u ponedeljak remizirale sa Velsom, imaju dva boda i ući će u poslednju utakmicu protiv Irana znajući da bi pobjeda mogla da ih odvede u šesnaestinu finala.

Iran je drugi sa tri boda, sa Velsom na dnu sa jednim bodom, a svi ishodi su još uvek mogući u poslednjoj rundi utakmica kada Engleska igra protiv Velšana.

Prvi put u 54 utakmice menadžer Engleske Geret Sautgejt imenovao je nepromenjenu početnu postavu, ali su prije poluvrijemena bili neprepoznatljivi za stranu koja je u prvom meču dala šest golova iznad Irana.

Imali su prvu priliku pošto je Kejnov udarac na gol blokirao Voker Cimerman i proleteo je pored gola, ali su nakon toga prepustili kontrolu mladoj američkoj strani sa pet igrača koji su se borili u Engleskoj.

Hadži Rajt, jedina promjena u postavi Grega Berhaltera u odnosu na remi sa Velsom, pogodio je gol glavom i Engleska je imala ogroman udarac kada je Veston Mekeni polu-volejom prešao.

Mekeni iz Juventusa, koji je nosio crveno-belu i plavu frizuru, je potom pokrenuo još jedan potez naglim trčanjem pre nego što je lopta prebačena na Pulišića koji je udario lijevom nogom pod uglom o prečku u 33. minutu.

Šanse su se nizale za glatku američku ekipu prije poluvrijemena, a Sergino Dest je zaprijetio nakon neuspješnog trčanja, a Pulišić je pogodio gol glavom.

Engleska se konačno probudila iz sna neposredno pre pauze, a Bukajo Saka je uspeo da pogodi prije nego što je golman SAD Met Tarner bio primoran da odbrani svoju prvu odbranu na meču, gurnuvši Mountov niski udarac oko stative.

Sautgejt je odoleo iskušenju da napravi izmene na poluvremenu, ali je obrazac brzo nastavljen tako što je Pulišić šutirao pored gola, a iz ugla je engleski defanzivac Hari Megvajer napravio ključnu intervenciju dok je Tim Ream vrebao.

Konačno se okrenuo ka svojoj klupi i doveo iskusnog vezistu Džordana Hendersona i živog Džeka Griliša, ali sa malim efektom kako je utakmica propala.