Čelsi završio ukrajinski ugovor vrijedan 110 miliona dolara

Čelsi završio ukrajinski ugovor vrijedan 110 miliona dolara

Čelsi je potvrdio dolazak Mihaila Mudrika nakon što je pobjedio londonskog rivala Arsenal u dogovoru sa Šahtjorom iz Donjecka za ukrajinskog krilnog igrača. Mudrik, 22, predstavljen je navijačima na Stamford Bridžu u nedelju dok je Čelsi igrao protiv Kristal Palasa u engleskoj Premijer ligi.

Plavi su navodno pristali da plate 70 miliona evra unapred za Mudrika i 30 miliona evra dodataka (ukupno 108 miliona dolara). Ogroman izdatak dolazi nakon što se činilo da je Mudrik spreman da pređe u Arsenal, a igrač je ranije pokazao želju da se pridruži Topnicima.

Međutim, Čelsi je intervenisao kako bi mladića dobio ugovor na osam i po godina nakon pregovora koji su uključivali suvlasnika Behdada Egbalija i predsednika Šahtjora Rinata Ahmetova u Turskoj ovog vikenda.

U izjavi nakon što je Mudrikov potez potvrđen, Egbali i novi vlasnik Čelsija Tod Boehli – koji se borio za preuzimanje od ruskog milijardera Romana Abramoviča prošlog maja – opisali su Mudrika kao „izuzetno uzbudljiv talenat za koji verujemo da će biti sjajan dodatak našem timu i sada i u godinama koje dolaze.”

Čelsi je sankcionisao veliki honorar uprkos tome što je Mudrik igrao samo osam puta na seniorskom međunarodnom nivou i igrao 44 puta za Šahtjor. Levo krilo je prije svog poteza postigao sedam golova na 12 utakmica u ukrajinskoj Premijer ligi ove sezone, kao i tri gola u šest utakmica Lige šampiona.

Navijači Čelsija će se nadati da Mudrik može trenutno da podigne ekipu jer čame na desetom mestu na tabeli Premijer lige. Menadžer bluza Grejem Poter našao se pod pritiskom samo četiri mjeseca nakon što ga je novi vlasnik Čelsija postavio na mjesto otpuštenog Tomasa Tučela.