Brazilci Hesus i Teles odustali od Svjetskog prvenstva zbog povreda

Brazilci Hesus i Teles odustali od Svjetskog prvenstva zbog povreda

Brazilski napadač Gabrijel Žezus i defanzivac Aleks Teles isključeni su iz ostatka Svetskog prvenstva pošto su zadobili povrede kolena u poslednjoj utakmici Grupe G protiv Kameruna, saopštio je u subotu fudbalski savjez zemlje.

Teles je zamenjen u 54. minutu poraza Brazila od afričke ekipe rezultatom 1:0, a Hesus je napustio teren 10 minuta kasnije.

„Igrači Aleks Teles i Gabrijel Žezus prošli su testove u subotu ujutru u pratnji doktora brazilske reprezentacije Rodriga Lasmara, a magnetna rezonanca na desnom kolenu potvrdila je stepen povreda i nemogućnost oporavka na vreme za učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. CBF navodi u saopštenju.

Favoriti Svetskog prvenstva Brazil u ponedeljak će se sastati sa Južnom Korejom u 16 ​​finala. Ostali brazilski igrači se nadaju da će prebroditi povrede na vreme kako bi se ponovo pridružili timu.

Nejmar se još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zadobio u debitantskoj pobedi protiv Srbije, a na raspolaganju imaju samo jednog čistog beka posle povrede levog beka Tellesa na utakmici u Kamerunu.

Početni bekovi Danilo i Aleks Sandro su izostavljeni zbog povreda zadobijenih ranije u takmičenju i njihova dostupnost je još uvek nejasna za ponedeljak.

Ako nijedan ne može da igra, centar bek Markinjos bi možda mogao da pređe na levu stranu, a 39-godišnji Dani Alveš, koji je postao najstariji Brazilac koji je počeo meč na Svetskom prvenstvu protiv Kameruna, mogao bi da se isproba na desnoj strani.

Ako Tite odluči da koristi centar beka Real Madrida Edera Militaoa kao beka, kao što je učinio u odsustvu Danila protiv Švajcarske, Brazil ne bi imao drugog defanzivca koji bi sedeo na klupi.