Bojan Zavišić mora da vodi Partizan protiv Zvezde

Bojan Zavišić mora da vodi Partizan protiv Zvezde

Mogu brojni problemi da ujedine ekipu i izazovu pozitivnu reakciju, baš pred jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Međutim, teško da su u Partizanu zamišljali da će se na ovakav način pripremati za 173. vječiti derbi. Tokom duela sa Čukaričkim povredu je doživio bez ikakve sumnje najbolji igrač sezone, golman Aleksandar Jovanović . Bez takmičarskog fudbala od prethodnog gostovanja u Ljutice Bogdana je prvi strijelac tima Mateus Saldanja .

Ali roviti igrači su samo dio gorućih pitanja u Humskoj ovih dana. Šef stručnog štaba Igor Duljaj je suspendovan za gostovanje Crvenoj zvezdi, pošto je na Banovom brdu zaradio četvrti žuti karton. Na sve to nadovezala su se dešavanja prije današnjeg treninga, kada je Albert Nađ posle žučne rasprave odlučio da napusti stručni štab i klub iz Humske.

I napravi novi problem Partizanu, pošto je bivši reprezentativac Jugoslavije bio viđen kao Duljajev zamjenik u Ljutice Bogdana. Nove okolnosti suzile su prostor za manevar stručnom štabu i sportskom sektoru kluba iz Humske. Naime, prema pravilniku FSS, šefa stručnog štaba koji je i dalje na funkciji, privremeno može da mijenja jedan od pomoćnika sa A ili PRO licencom, koji je prijavljen na početku sezone.

U slučaju Partizana to su Albert Nađ i Bojan Zavišić . Odluka Alberta Nađa da napusti Zemunelo, praktično je inicirala jedino moguće rešenje – da Bojan Zavišić bude šef stručnog štaba na Marakani.

Hipotetički može da se dogodi da i Bojan Zavišić otkaže poslušnost Igoru Duljaju. I tada bi klub iz Humske bio u ozbiljnom problemu. Mogao bi da pronađe rješenje u nekom od trenera sa tehničke klube, ili da kao šefa stručnog štaba prijavi nekog od trenera iz omladinske škole.

Ali takav rasplet doveo bi do sankcionisanja tima koji u ovom trenutku ima sedam bodova manje u odnosu na Zvezdu, i deset bodova više od TSC-a. Jer da ponovimo: propisi kažu da aktuelnog šefa stručnog štaba mogu privremeno da zamijenjuju treneri sa PRO i A licencom, upisani u zvanična dokumenta Zajednice i FSS.

Bojan Zavišić je dijete Partizana. Njegov otac Ilija je legenda kluba i strijelac istorijskih golova. Momak koji bi trebalo da mijenja Igora Duljaja, prošao je kompletnu omladinsku školu crno-bijelih. Međutim, nije imao veliku ulogu u seniorskom timu. Uglavnom je vrijeme provodio po pozajmicama. Između ostalog Zavišić je branio boje Banata, Zete, Obilića i Smedereva. Imao je i inostrani angažaman u Kazahstanu.