Modrić spreman za poslednju trku na SP sa Hrvatskom

Modrić spreman za poslednju trku na SP sa Hrvatskom

DOHA – Luka Modrić će dobiti još jednu priliku da na Svetskom prvenstvu dovede Hrvatsku do titule.

Ovaj 37-godišnji vezista vodiće Hrvatsku kada u sredu igraju na otvaranju Grupe F protiv Maroka, prepreku koju bi drugoplasirani 2018. trebalo da prebrode pre nego što se suoče sa Kanadom, a zatim i sa drugoplasiranom Belgijom i Kevin de Brujne, piše AP.

Pre četiri godine Modrić je neumorno radio i nagrađen je nagradom za najboljeg igrača turnira dok je Hrvatska stigla do finala, gde je izgubila od Francuske sa 4-2.

Samo petorica igrača koji su započeli finale 2018. su u ovom timu Hrvatske nakon rekonstrukcije selektora Zlatka Dalića. Konstanta je Modrić, koji je i dalje ključan za sve što Hrvatska radi i koji je verovatno važniji za šanse svog tima od Lionela Mesija za Argentinu i Kristijana Ronalda za Portugal.

Fudbaler Real Madrida potvrdio je da će ovaj turnir biti kraj 16-godišnje međunarodne karijere.

Biće to rana utakmica protiv Marokanaca u Al Khoru, severno od Dohe, gde se predviđa da će temperatura do početka utakmice dostići 30 stepeni Celzijusa (86 Farenhajta). Međutim, ta vrućina ne bi trebalo da predstavlja problem protiv Severnoafrikanaca, zahvaljujući sistemima za hlađenje koji se koriste na ovogodišnjim stadionima Svetskog prvenstva.

„Ovde su uslovi bili bolji nego što sam očekivao“, rekao je hrvatski napadač Andrej Kramarić, koji je bio zamena u finalu 2018. „A s obzirom na klimatizaciju na stadionima, (možda) čak postane hladno tokom utakmica.

Klima u marokanskom kampu je takođe značajno zahlađena nakon žestoke svađe između bivšeg glavnog trenera Vahida Halilhodžića i napadača Čelsija Hakima Zijeha. Zijeh je prošle godine izgnan iz tima zbog onoga što je Halilhodžić označio kao „neprihvatljiv“ stav.

To je pretilo da će Maroko, kome su očajnički potrebni svi njegovi talenti iz inostranstva, ostati bez jednog od svojih najboljih igrača za Svetsko prvenstvo. Halilhodžić je otpušten uprkos kvalifikacijama Maroka za Svetsko prvenstvo i zamenjen je Validom Regragijem, koji je odmah opozvao Zijeha.

Zijeh je krenuo i postigao neverovatan gol sa svoje polovine na poslednjem zagrevanju Maroka pred Svetsko prvenstvo.

Ali promena trenera je usledila tek krajem avgusta, dajući Regraguiju, koji nikada ranije nije bio međunarodni trener, samo dva puna meseca da stavi svoj veći trag na tim od kojeg se već očekivalo da će se boriti na Svetskom prvenstvu, posebno protiv Hrvatske. i Belgija.

To možda nije dovoljno vremena da 47-godišnji Regragi izvuče nešto posebno iz Maroka, koji je samo jednom prošao u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu, 1986. godine.