Alakarasu opet pakao priredio Amerikanac Tijafo, Španac ipak ne gubi u pet setova

Alakarasu opet pakao priredio Amerikanac Tijafo, Španac ipak ne gubi u pet setova

Jednako uzbudljvo kao u prošlom međusobnom meču, opet u pet setova i isti pobjednik epskog meča – Karlos Alkaras slavio je preokretom protiv Frensisa Tijafoa u 16-tini finala Vimbldoba sa 3:2 – 5:7, 6:2, 4:6. 7:6, 6:2).

Baš kao u finalu US opena, mladi Španac je naišao na izuzetno raspoloženog Amerikanca, koji je svoje šanse ispustio u finišu četvrtog seta, a kroz taj-brek i u odlučujućem petom setu, aktuelni branilac je odigrao pefektno za plasman u osminu finala.

Alkaras je u karijeri odigrao 13 mečeva u pet setova, dobio je 12!

Trećem nosiocu, Alkarasu trebalo je tri sata i 53 minuta igre pod zatvorenim krovom Centralnog terena da slomi otpor 29. igrača iz Amerike, a u narednom kolu igraće sa boljim iz meča Francuza Iga Ambera i Amerikanca Brajana Nakašime. Francuz vodi sa 2:1, a meć je prekinut pred početak taj-breka četvrtog seta.

U osmini finala je i Bugarin Grigor Dimitrov, koji je prije kiše završio posao protiv francuskog veterana Gaela Monfisa – 3:0, a i Ameikanac Tomi Pol je potvrdio da obožava da igra na travi i Kazahstanca Aleksandra Bublika je „počistio“ sa terena – 3:0, za manje od sat i po igre.