Dan nezavisnosti Crne Gore obilježen i na Kosovu

Dan nezavisnosti Crne Gore obilježen i na Kosovu

Dan nezavisnosti Crne Gore obilježen je na Kosovu, na svečanosti koji su organizovali crnogorska Ambasada u Prištini i Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Povodom proslave Dana nezavisnosti premijer Kosova Aljbin Kurti je organizovao sastanak za crnogorsku delegaciju koju je predvodio rukovodilac Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi.

Kako je saopšteno iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, upriličen je i svečani prijem kojem su prisustvovale zvanice na najvišem nivou.

Jakupi je istakao da je za Crnu Goru ovaj datum jako značajan jer su građani na najljepši mogući način povratili nezavisnost države, i da isti proslavlju sa svim prijateljima, a posebno sa onim iz regiona.

“Ukazujući bitnost dviju prijateljskih država, koje upotpunjuju neraskidive porodične veze, iste nas obavezuju da ih dodatno upotpunimo, unaprijedimo na polju infrastrukturnog povezivanja, ekonomske i kulturne saradnje”, naveo je Jakupi.

On je rekao da se nada da neće biti daleka budućnost kada će građani Crne Gore i Kosova biti u društvu razvijenih zemalja Evropske unije.

Svečanom prijemu, osim Kurtija i Jakupija, prisustvovali su ministri iz Vlade Kosova, akreditovani ambasadori u toj zemlji, komandant KFOR-a, bivša predsjednica Kosova Atifeta Jahjaga, predstavnici OEBS-a, UMNIK-a, UNICF-a.

Na svečanost su došli i predstavnici političkih partija, nevladinih organizacija, akademici, umjetnici, uspješni preduzetnici i mnogi drugi iz sfere društvenog života.