Prva zvanična posjeta: Milatović 30. maja u Briselu sa Boreljom i Varheljijem

Prva zvanična posjeta: Milatović 30. maja u Briselu sa Boreljom i Varheljijem

Predsjednik najavio da, nakon Brisela, ide u Moldaviju na Samit evropske političke zajednice, gdje će razgovarati sa Ursulom For den Lajen, ali i održati sastanke sa evropskim liderima, uključujući i Makrona

Predsjednik Jakov Milatović 30. maja sastaće se u Briselu sa evropskim šefom diplomatije Žozepom Boreljom i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti od stupanja na dužnost.

Milatović je to potvrdio u razgovoru za Televiziju Crne Gore.

„Ja ću prvo posjetiti Brisel i poslati simboličnu poruku da je evropski put Crne Gore prioritet svih prioriteta za vrijeme mog mandata. Razgovaraću 30. maja sa Boreljom i Varheljijem, nakon čega idem u Moldaviju na Samit evropske političke zajednice gdje ću razgovarati sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom for den Lajen, ali održaću sastanke i sa evropskim liderima, uključujući i francuskog predsjednika Emanuela Makrona“, kazao je Milatović, kako prenosi Portal RTCG.

On je rekao će tim činom poslati snažnu poruku da Crna Gora ima političku volju da postane dio Evropske unije.

Kazao je da je dobio brojne pozive lidera zemalja, te da će veoma brzo posjetiti i Beograd.

„Dobio sam brojne pozive, rekao sam da mislim da je važno i demokratski smisleno posjetiti Beograd vrlo brzo, nakon Brisela. Srbija je naš najveći ekonomski partner, i dobio sam usmeni poziv kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio na inauguraciji“, kazao je Milatović.