URA će podržati jednog od predsjedničkih kandidata građanskog bloka

URA će podržati jednog od predsjedničkih kandidata građanskog bloka

GP URA će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati jednog od kandidata građanskog bloka, kazao je poslanik te partije Miloš Konatar, piše Pobjeda.

On je gostujući u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ istakao da bi bilo dobro da građanski blok političkih partija u Crnoj Gori ima jednog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

„Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada kada dogovora nema moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku. U svakom slučaju podrška GP URA će ići ka jednom od građanskih kandidata“, rekao je Konatar.

Govoreći o sudijama Ustavnog suda, poslanik URE navodi da je dobro što je postignut dogovor.

„URA će glasati za sva četiri kandidata, biće to novi početak za nastavak reformi u Crnoj Gori. Moramo završiti ove započete izborne procese. U Podgorici, gdje postoji jasno iskazana volja građana, ne može se zaokružiti vlast. To će biti jedan od prvih zadataka Ustavnog suda, nadam se“, navodi Konatar.

Naglašava i da neće biti blokade evropskog puta te da građani „mogu da odahnu“.

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima, Konatar kaže da se stiču uslovi kad se izaberu sudije.

„Parlament ima potpuni legitimitet i pitanje je kada će poslanici odlučiti da se ide na parlamentarne izbore. Mi svakako ne bježimo od izbora“, jasan je on.

Kako je naglasio, moramo proći fazu tranzicije, jer je „nijesmo prošli ranije kad je trebalo“.