Sa svake pozicije na kojoj sam bio, branio sa ideju građanske Crne Gore – Bečić

Sa svake pozicije na kojoj sam bio, branio sa ideju građanske Crne Gore – Bečić

Poslanik i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je na danas održanoj sjednici Skupštine Crne Gore, tokom rasprave sa ministrom poljoprivrede i liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem da je oduvijek i sa svake pozicije branio građansku Crnu Goru, te da dobro zna ko je i šta je, ali da ga zbog toga niko ne mora glasati. 

„Ja sam sa svake pozicije na kojoj sam bio branio ideju građanske Crne Gore . Ja znam ko sam i šta sam. Prije svega sam slobodan čovjek i to je moje najveće bogatstvo“, kazao je Bečić.

On je kazao da je prije par mjeseci mogao, da je htio, dobro politički da unovči svoju poziciju i mandate Demokratske Crne Gore, ali nije. 

„Ja sam odlučio da časno odem sa ovog mjesta.Jer sam uvijek na svakom mjestu branio narodnu a ne mafijašku ili neku drugu volju. Ne priznajem nikom da je veći Crnogorac od mene jer nisam nikom oteo, ništa ukrao, niti loše uradio“, kazao je Bečić.

Kako kaže, ježi se od „profesionalnih Srba i Crnogoraca koji su se bogatili sve ove godine dok su građani koji se osjećaju kao i Crnogorci i Srbi poniženi i obespravljeni“.

Govoreći o jeziku i vjeroispovijesti kojoj pripada, Bečić je poručio da govori srpskim jezikom ijekavskog izgovora. 

„U OŠ „Sutjeska“ i Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ učio sam srpski jezik i tim jezikom govorim. Što je to bitno za građane Crne Gore. Ne treba niko da me glasa zbog toga, nego zbog mojih moralnih i profesionalnih kvaliteta ako procijene da ih imam. Degradirale su nas podjele“, poručio je Bečić.

Bečić je istakao da je Mitropolija crnogorsko primorska (MPC) dio Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali da će uvijek braniti interese i poziciju Mitropolije u skladu sa svojim mogućnostima. 

„Meni je bliža potkošulja od košulje, a štitiću sve interese Mitropolije. Bio sam je trebalo stati i ustati protiv Zakona o slobodi o vjeroispovijesti ali nisam trgovao, nisam se borio i išao u prve redove i nisam se krio iza bilo koga da bih dobio mandate, već sam ih dobio na socijalno ekonomskom programu. Stao sam i iza braće Bošnjaka kada im je trebalo vratiti džamiju u Pljevljima. Nemojte zbog ovoga niko da glasa ni Aleksu Bečića ni bilo koga na osnovu toga ko se tako osjeća. Okupili smo se u ovoj partiji jer može biti Crna Gora u malom u jednoj stranci. Najponosniji sam jer ni jedan čovjek iz partije nije izdao svoje birače i što svakog možemo pogledati u oči“, rekao je Bečić.