Đuričković: Šef diplomatije Crne Gore stavio se u funkciju Mandićevog portparola

Đuričković: Šef diplomatije Crne Gore stavio se u funkciju Mandićevog portparola

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je povodom izjave ministra spoljnih poslova Filipa Ivanovića o protestnoj noti koju je Bosna i Hercegovina uputila Crnoj Gori, u kojoj je istakao da Crna Gora u potpunosti poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

„Ukoliko građane, medije, poslanike interesuju informacije vezane za međunarodne odnose, tj. odnose Crne Gore sa drugim državama onda se obratite tim drugim državama. To vam poručuje ministar kojeg vi plaćate i kojeg ste birali ili ne, ipak dobili“, rekao je Đuričković, pa nastavio:

„Izjavom da je posjeta bila ‘više privatna’, šef diplomatije se stavio u funkciju potparola Mandića, čije postupke treba da relativizuje i pegla. Kakve su to privatne posjete u kojima se donosi Predlog sporazuma o specijalnim vezama? Kakva je to privatna posjeta Skupštini Crne Gore“, upitao je Đuričković.

Za kraj je dodao:

„Izjava da je posjeta Dodika bila prijateljska traži dodatno objašnjenje, koje će ministar dati na saslušanju. Naročito ako uzmemo u obzir stavove Dodika koji su upereni protiv BiH i nezavisnosti Crne Gore“, zaključio je Đuričković.