Dajković: Novi izbori u Podgorici najpoštenije i najizvjesnije rješenje

Dajković: Novi izbori u Podgorici najpoštenije i najizvjesnije rješenje

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković je kazao da su novi izbori u Podgorici „najpoštenije, ali i najizvjesnije“ rješenje, nakon svega što se moglo vidjeti na nekoliko prethodnih sjednica Skupštine Glavnog grada.

„Ucjene, svađe, razmirice, teške riječi – nisu političke kategorije zbog kojih su građani nakon trideset godina vlasti DPS-a odlučili da je vrijeme za promjene“, saopštio je Dajković.

Kaže da je odluka premijera Milojka Spajića da Crna Gora na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasa za Rezoluciju o Srebrenici „samo doprinijela konfuziji i tenziji na političkoj sceni glavnog grada“.

„S tim u vezi, ne bih bio iznenađen da se i u glavnom gradu ponovi budvanski scenario, a samim tim i nova kazna za sve partije koje su učestvovale u stigmatizaciji srpskog naroda u Crnoj Gori. Slobodna Crna Gora će uvijek biti konstruktivan i lojalan partner svakom kome je interes građana na prvom mjestu, a čini se da u sukobu PES-a i bivšeg PES-a građani stoje po strani“, zaključuje se u saopštenju.