NSD Nikšić: DPS izgradio samo tajkune, mi preduzeća koja zapošljavaju na stotine novih radnika

NSD Nikšić: DPS izgradio samo tajkune, mi preduzeća koja zapošljavaju na stotine novih radnika

Nikšićki odbor Nove srpske demokratije (NSD) saopštio je da se u narodnoj izreci „da obraza nemaju“ može sumirati odgovor Demokratske partije socijalista na njihovo ranije saopštenje.

U DPS Nikšić tvrde da se u Željezari vrši mobing i traže spiskovi kako se glasalo, dok iz NSD-a optužuju DPS da zajedno sa Vesnom Simović Zvicer jasno pokazuju odakle se šalju direktive i ko im je glavni trn u oku.

Iz NSD-a su komentarisali to što ih DPS proziva zbog partijskog zapošljavanja.

„Isti oni koji su vodili politiku „jedan zaposleni četiri glasa“ prozivaju NSD zato što su njeni kadrovi na rukovodećim pozicijama u EPCG otvorili dva nova preduzeća koja zapošljavaju na stotine novih radnika, mahom ljudi koje je DPS sistematski uništavao 30 godina, te ih doveo na rub egzistencije. Oni su svojim saopštenjem zapravo rekli da njih radnici nikada nisu ni interesovali i da oni nikada ne bi kupovali Željezaru. Naprotiv, dok je bila u njihovoj nadležnosti, od 7000 radnika taj broj su sveli na 0″, rekli su iz NSD.

Dodaju da javnost ne treba podsjećati da odluke o zapošljavanju donosi izvršni direktor i da je baš bivši direktor, sa kojim su navodni sindikalci bili zadovoljni, vršio zapošljavanja i potrošio osnivački kapital.

„Podsjećamo javnost da taj direktor nije bio iz redova NSD, kao i da naša stranka niti u jednom odboru direktora EPCG nije imala većinu. Fascinantno je kako ekipa iz DPS-a može da smatra da je loš potez da se Željezara kupi za 20 miliona evra, ako po relevantnim procjenama ta imovina vrijedi 52 miliona, u šta ne ulazi priključak solarnih elektrana snage do 60MW, kao ni potencijal za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na zemljištu van kruga Željezare“.

DPS, kako su kazali, kao navodni uspjeh u proizvodnji električne energije pominje mini hidroelektrane, one koje su uništile biodiverzitet cijelih krajeva, rijeke i potoke koje su mještani stotinama godina koristili kao izvor života ugurali u cijevi i sve to za profit probrane družine bliske vrhu DPS-a i Blažu Đukanoviću.

„Priča da je za njihovo vrijeme nešto izgrađeno je za rubriku „vjerovali ili ne“. Izgradili su DPS tajkune, odnosno političko krilo Kavačkog klana koje je bio naš ključni protivnik na lokalnim izborima 2021. E upravo njima su građani Crne Gore zbog vaše kriminalne politike isplatili 250 miliona evra. Nadamo se da će SDT konačno preispitati kako je ko dobio status povlašćenog proizvođača i oni se još diče time“.

Ističu da se, za razliku od DPS-a njihova misija bazira na izgradnji društva u kojem će svi imati koristi.

„To najbolje pokazujemo kroz projekat Solari koji je započela EPCG, koji je omogućio svakom građaninu koji ima uslove i želi, da proizvodi električnu energiju i na taj način ostvari prihode. Izgradnja novih kapitalnih energetskih postrojenja je od koristi za sve građane ove zemlje, a ne kao u vašem slučaju za privilegovane pojedince koji ne znaju kud će sa svojim sumnjivim kapitalom. Kada je u pitanju vaša parapolitička ekspozitura i partijska ćelija unutar sindikata EPCG – Željezare ponovo ih pozivamo da javno objave spiskove glasača DPS o kojima govore, jer su priznali da ih posjeduju i da su vodili evidenciju. NJihove udbaške metode snimanja i uhođenja, kao i njihovi pokušaji ucjena neće proći i vjerujemo da će oko snimaka koji su istrgnuti iz konteksta reagovati i SDT“.

Pitaju DPS da li ih je makar malo sramota sugrađana i da li su zaista spremni da toliko vrijeđauu njihovu inteligenciju i prizivaju izbore.

„Pa evo, u sklopu te treće i poslednje DPS rubrike „obraza nemamo“ da vam kažemo – jedini ko će biti dokrajčen na redovnim lokalnim izborima u Nikšiću narodne godine bićete vi. Građani su vidjeli šta znači kada neko domaćinski vodi grad i državu. U svakom gradu vaša partija se prepolovila, a mi vam poručujemo – spremite se za politički potop i konačni krah vašeg kriminalnog nauma“, zaključuje se u saopštenju.