Medojević: Spajić opet direktnom pogodbom dogovara poslove sa privatnim firmama, ova Vlada je korumpiranija od bilo koje DPS-ove!

Medojević: Spajić opet direktnom pogodbom dogovara poslove sa privatnim firmama, ova Vlada je korumpiranija od bilo koje DPS-ove!

Predsjednik PZP-a Nebojša Medojević tvrdi da premijer Milojko Spajić opet tajno ali organizovano dogovara velike poslove sa privatnim firmama, direktnom pogodbom.

Medojević je na Iksu naveo da je ova vlada korumpiranija od bilo koje DPS-ove vlade i da su tenderi i javnost u ovoj Vladi zabranjeni.

– Nevjerovatno je da se svi ovi privatni “poslovi” i talovi Premijera odvijaju pred očima SDT-a Novovića koji je izgleda nenadležan za visoku korupciju. Spajić sam kaže da će francuski izvođač graditi bolnicu u Podgorici i da će, francusko Ministartsvo zdravlja finansirati fizibiliti studiju, koja će, normalno, pokazati da je taj projekat “isplativ” i da ga treba dati franucuskoj privatnoj firmi da gradi. Po cijenama u koje će već biti ugrađena korupcija. MILO-jko nema kad da ispunjava svoje ustavne obaveze prema Parlamentu, jer mora da ugovara svoje poslove koje će plaćati građani i poreski obveznici – poručio je Medojević.

Kako ističe, Spajić je jasno pokazao da njega Ustav države, demokratija i podjela vlasti, transparentnost, javnost, odgovornost ne zanimaju i da su mu prioriteti korupcija, namještanje poslova i provizije.

– I po savjetu Đukanovica, kad ga god neko proziva za lopuzanje, korupciju i ugradjivanka on se poziva na SDT. A SDT ćuti! Opasno ćutanje!! Koštaće nas države!! “Francusko Ministarstvo zdravlja je objavilo da je spremnno da finansira fisibiliti studiju za izgradnju bolnice u Podgorici, bez obzira na to da li će francuski izvođači na kraju biti izabrani da je grade“, rekao je Spajić. „U sklopu ovog stuba saradnje biće i sporazum između dva ministarstva zdravlja, a očekuje se da se bolnica u Podgorici realizuje kao dio tog sporazuma”. MILO-jko Spajić -Vojvoda od provizija- zaključio je Medojević.