Kovačević Milatoviću: Nijeste demokrata, da jeste stali biste u odbranu državnih simbola

Kovačević Milatoviću: Nijeste demokrata, da jeste stali biste u odbranu državnih simbola

Milatoviću Vi nijeste demokrata, jer da jeste jasno biste kao šef države stali u odbranu naših državnih simbola što Vam i sam Ustav nalaže, a ne relativizovali postupke određenih lokalnih samouprava koje nepoštovanjem simbola, ne poštuju prvenstveno sebe, poručio je izvršni koordinator asocijacije mladih GI ,,21.maj” Malik Kovačević u reagovanju na večerašnju izjavu crnogorskog predsjednika.

“Novoizabrani predajednik Milatović umjesto da jasno osudi one lokalne samouprave koje nijesu istakle simbole na jedan od najznačajnijih datuma u našoj istoriji – Dan nezavisnosti , on nam poručuje: ,, da je demokrata , da je sve podložno promjenama i da će građani to prosuđivati”, saopštio je Kovačević.

Ne gospodine Milatoviću naprotiv, kaže on, “Vi nijeste demokrata, jer da jeste znali biste da je demokratija volja većine”.

“Mi smo jasnu tu većinu iskazali 21.maja 2006. kada smo se kao društvo većinski izborili da obnovimo nezavisnost poslije teške i mučne skoro jednovjekovne borbe . Vi ste tada vjerovatno glasali protiv , ali to je Vaše pravo i to je demokratija. Takođe g-dine Milatoviću Vi nijeste demokrata , jer da jeste jasno biste kao šef države stali u odbranu naših državnih simbola što Vam i sam Ustav nalaže , a ne relativizovali postupke određenih lokalnih samouprava koje nepoštovanjem simbola , ne poštuju prvenstveno sebe”, dodao je Kovačević.

To radi, smatra on, u toku izborne kampanje “nadajući se nekom političkom poenu”.

“I podršci za ono što se sve češće može čuti po političkim kuloarima, a to je nova stranka koju će te praviti nakon sukoba sa kolegama iz PES-a. Izabrani ste voljom građana ove zemlje za predśednika i ja to poštujem , no nemojte nam se prikazivati nečim što nijeste”, zaključio je Kovačević. ​