Donešene nove odluke u Vladi Crne Gore

Donešene nove odluke u Vladi Crne Gore

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednicli odluku da se građani Saudijske Arabije oslobađaju obaveze pribavljanja vize u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će od 1. juna biti uspostavljena i direktna avio linija između dvije zemlje.

-Naša je obaveza da otvaramo nova tržišta zbog dešavanja na istoku Evrope. Mislim da je ovo jedna lijepa vijest. O tome sam obavijestio naše partnere u Briselu, da ćemo ići ka otvranju novih tržišta, radi se o privremenom karakteru-, rekao je Abazović.

Adžić: U ovom trenutku MUP-u treba 130 vozila, mogli bi imati 260

Na sjednici je usvojena i informacija o nabavci vozila za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova sa prijedlogom za preusmjerenje sredstava.

Tom prilikom premijer podsjetio na prošlogodišnji problem kada su pripadnici MUP-a ostali bez vozila.

Ministar Filip Adžić rekao je da „prečeg interesa od funkcionalnosti i operativne sposobnosti MUP-a ne postoji“.

-Nebitno da li će to prouzrokovati i neki gubitak kad su finansijska sredstva u pitanju. Najveći gubitak za Crnu Goru i za njenu bezbjednost bilo bi da usred sezone ostanemo bez vozila i da policija ne može da funkcioniše. Istina je da možemo da dođemo u situaciju da nakon Nove godine imamo u posjedu 260 vozila, a neka procjena je da nam u ovom momentu treba nabavka 130 vozila. Građani treba da znaju da bilo koja mogućnost da imamo više vozila, službenika, ne mogu biti šteta po građane već samo korist-, rekao je Adžić.

Dupla provjera za ruske i bjeloruske državljane koji žele ekonomsko državljanstvo


Vlada je usvojila informaciju o realizaciji posebnog programa (ekonomsko državljanstvo)

Premijer Dritan Abazović kazao je da će državljani Rusije i Bjelorusije koji su kandidati za ekonomsko državljanstvo biti podvrgnuti duplim provjerama.

-Vlada želi da poveća transparentnost za sticanje ekonomskog državljanstva. Ovaj program se odvija pod snažnim međunarodnim monitoringom, za ruske i bjeloruske državljane će biti vršen double check, a među kandidatima koji žele da dobiju crnogorsko državljanstvo ima izuzetno uspješnih ljudi u svijetu-, kazao je Abazović.

izvor POBJEDA