Bečić: Poziv mladima da se školuju i priključe i pomognu da gradimo bezbjedonosni sektor na zdravim osnovama

Bečić: Poziv mladima da se školuju i priključe i pomognu da gradimo bezbjedonosni sektor na zdravim osnovama

Vlada Crne Gore, zajedno sa partnerima, ulaže velike napore kako bi unaprijedila uslove za rad bezbjedonosnog sektora, saopštio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

Agencija Mediabiro prenosi da su povodom obilježavanja 100 dana rada 44. Vlade, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane organizovali zajedničku aktivnost u Šoping centru BIG Fashion u Podgorici.

Događaj je upotpunjen muzičkim performansom orkestra Vojske Crne Gore, a štandove su obišli ministar odbrane Dragan Krapović, unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i Bečić.

„Ono što je najvažnije, i ono što je temelj jesu ljudi – ljudski resursii i kadrovi. Moramo priznati da se generalno kao društvo susrjećemo sa kadrovskim deficitima. Zato evo jedan poziv mladim ljudima da se školuju i priključe, i na taj način nam pomognu da gradimo bezbjedonosni sektor na zdravim osnovama. Jer samo tako možemo dati doprinos kako bi imali sektor koji je lišen politike, korupcije i kriminala“, istakao je Bečić.

Krapović je rekao da je ovo idealna prilika da izađemo iz naših svakodnevnih aktivnosti.

On je dodao da su na ovaj način pokušali da se u nekom drugom svjetlu prikažu građanima, prezentuju sve ono čima se bavi Uprava policije kao i Vojska Crne Gore.

„Ovo je prilika da građanima priđemo kroz jedan drugačiji marketinški put, da ih na neki način animiramo kako bi se uključili u bezbjedonosni sektor. Naročito je bitno za mlade da vide koje su mogućnosti za školovanje, a da sa druge strane imaju jednu respektabilnu karijeru u Vojsci Crne Gore. Nadam se da će građani ovo vrjednovati na pravi način“, kazao je Krapović.

On je istakao da je pristup 44. Vlade lišen svih političkih pristrasnosti, i istakao da je to najvažnija poruka koju mogu poslati.

„Svi koji poštuju Ustav i Zakon Crne Gore, svi moralni i čestiti profesionalci bez obzira na političku i vjersku pripadnost su apsolutno dobrodošli u sistem odbrane Crne Gore“, poručio je Krapović.

Mediabiro prenosi da su građani bili u prilici da se kroz razgovor i druženje sa pripadnicima vojske i policije upoznaju sa radom institucija sistema bezbjednosti i dobiju više informacija o školovanju, usavršavanju i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu odbrane.