Abazović tvrdi da je Crna Gora ujedinjena i da su u borbi protiv kriminala napravljeni veliki pomaci!

Abazović tvrdi da je Crna Gora ujedinjena i da su u borbi protiv kriminala napravljeni veliki pomaci!

Crna Gora je konačno ujedinjena i potrebno je fokusirati se na njen razvoj, poručio je premijer Dritan Abazović, na svečanom prijemu povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Predsjednik Vlade je kazao, u obraćanju zvanicama, da se uoči tog datuma tradicionalno obilježava „najljepša crnogorska majska zora“.

„Sedamnaest godina naučilo nas je brojnim lekcijama. Izazovi unutrašnji i spoljni, nadmetanja i krize, usponi, padovi, radost, ponekad i tuga – služiće za nauk u vođenju jedne države. Ipak, neka nas ne ponese ta kap u okeanu bremenite prošlosti Crne Gore. Ostanimo čvrsto na zemlji, budimo skromni, ali i odlučni da nastavimo putem uspjeha kojim je naša država sigurno krenula…

Kazao je da su u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije postignuti istorijski pomaci.

„Danas je ovo zemlja veće pravde, u kojoj nema nedodirljivih i ne treba da ih bude. Okrećemo novi list, za savremenu Crnu Goru. Sad kad naša rijeka demokratije teče nezaustavljivo u more slobode, optimizma i pomirenja, fokusirajmo se na viziju razvoja države. Ovo je država svih njenih građana. Konačno ujedinjena, bez diskriminacije, sa pozitivnim ekonomskim parametrima. Dajmo svi doprinos da bude zemlja vječitih osmijeha. Nek’ ova poruka uđe u svaki dom u Crnoj Gori – od Orjena do Grebaje, od Bojane do Ljubišnje, od sinjeg mora do Bobotovog kuka, nek nas vodi pravde ruka. Nek’ je vječna Crna Gora i nek’ je srećan Dan nezavisnosti“, zaključio je Abazović.