Zaplijenjeno pola tone droge: Skank iz Albanije pokušali da prevezu do EU

Zaplijenjeno pola tone droge: Skank iz Albanije pokušali da prevezu do EU

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka, navodi se u saopštenju UPC i UP dostavljenog medijima.

“O svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba. Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji”, navode u saopštenju.

Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.

Skank koji su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila je smještena u tovarnom djelu kamiona i obazbijeđena carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je skank. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti”, zaključuje iz UP u saopštenju.