Trikovi dizajnera enterijera za život u malom prostoru: Evo kakav namještaj treba da birate

Trikovi dizajnera enterijera za život u malom prostoru: Evo kakav namještaj treba da birate

Mislite li da je dekorisanje velikog doma impresivno?

Maksimalno iskoristite vertikalni prostor Što je manji prostor, to stvari treba kačiti više. Bilo da su u pitanju police, umjetnička djela ili ogledala, njihovim postavljanjem u visinu ćete vizuelo povećati prostor. Na primjer, možete okačiti ogledalo iznad televizora ili kamina kako biste u potpunosti popunili zid i pogled usmjerili ka gore.

Izbjegavajte gomilanje stvari Ono što je bitno da znate jeste da se morate u jednom trenutku oprostiti od nekih stvari. U domu ćete više uživati ako nije “ugušen” stvarima. Na slici možete videti koncept otvorenog prostora za sjedenje, koji je odabran umjesto trpezarijskog stila. Da je ubačen on, u sobi bi bilo mjesta samo za dvosed, što je relativno malo mjesta za uživanje i komfor.

Viseći elementi Viseći elementi zauzimaju posebno mjesto kod većina dizajnera enterijera. Kako kažu, oni daju prednosti tradicionalnih elemenata bez oduzimanja podnog prostora. Ne plašite se bušenja zida jer se to lako može popuniti i promijeniti. Ovakvi elementi takođe daju i luskuznu notu cjelokupnom enterijeru.

Zatvoreno mjesto za odlaganje stvari Elementi za čuvanje stvari su najbolji kada su zatvoreni jer daju prostoru uredniji izgled i pritom su odlični za ostavljanje predmeta koje ne koristite svakodnevno, a smetale bi vam na (npr.) stolu.

Birajte veći namještaj Najgora stvar koju možete uraditi da biste “iskoristili prostor” jeste da investirate u mali namještaj. Veći namještaj će vizuelno učiniti da i soba izgleda veće, a pritom je i udobniji!