Holandskoj princezi je zabranjeno da napušta kuću jer bi mogla biti kidnapovana

Holandskoj princezi je zabranjeno da napušta kuću jer bi mogla biti kidnapovana

Roditelji 18-godišnje princeze Amalije, nasljednice kraljevskog trona Holandije, potvrdili su da je ona odvedena iz iznajmljenog stana u Amsterdamu i preseljena u porodičnu kuću u Hagu iz bezbjednosnih razloga, prenosi „Evropska istina“ pozivajući se na Holandske vesti.

Amalija je u septembru upisala Univerzitet u Amsterdamu, gde će studirati politiku, psihologiju, pravo i ekonomiju. Devojka je rekla da planira da živi sa još nekoliko studenata u iznajmljenom stanu koji se nalazi u centru holandske prijestonice.

Lokalni mediji su kasnije javili da je kraljevski dvor značajno povećao Amalijinu bezbednost jer bi ona, zajedno sa holandskim premijerom Markom Ruteom, mogla da bude žrtva otmice ili napada.

Prema riječima Amalijine majke, kraljice Maksime, princeza „jedva izlazi iz kuće”, što „ima ogromne posljedice po njen život”.

„To znači da ona ne živi u Amsterdamu i da ne može da izađe. Za nju to nije studentski život kao ostalim studentima. Veoma sam ponosna na to kako se nosi sa svim ovim. Iskreno rečeno“, rekla je tokom državna posjeta Švedskoj u četvrtak.

18-godišnja Amalija jedina je nasljednica kraljevskog trona u Holandiji. Ona vodi nejavni život, što je izazvalo brojne spekulacije u lokalnoj štampi – na primjer, da li može da se uda za ženu, a da ne izgubi pravo na prijesto.

Princeza je prošle godine upala u skandal kada se saznalo da je proslavila 18. rođendan na žurci kršeći ograničenja zbog korona virusa.