Gorčević, Jakšić Stojanović, Nišić, Božović i Hajdarpašić na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

Gorčević, Jakšić Stojanović, Nišić, Božović i Hajdarpašić na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

Delegacija Vlade Crne Gore koju čine ministarka evropskih poslova Maida Gorčević , ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović , ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić , državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović i otpravnica poslova a.i. u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini Satka Hajdarpašić prisustvovaće obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Ovu odluku donijela je Vlada na današnjoj telefonskoj sjednici.

Kako se, između ostalog, navodi u Platofmi koju je usvojila Vlada, delegacija Vlade će prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevinim stradalima.

“Delegacija će ukazati na stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 29. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore da da svoj puni doprinos očuvanju mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi ponovili”, navodi se u Platformi.