Bivši radnici tuže Tviter zbog otpuštanja

Bivši radnici tuže Tviter zbog otpuštanja

Tviter se suočava sa grupnom tužbom zaposlenih zbog masovnih otpuštanja, koju je naredio novi vlasnik kompanije Elon Musk.

Tužba je pokrenuta u ime petoro zaposlenih u četvrtak nakon što je kompanija u dopisu obavestila svoju radnu snagu od 7.500 radnika o predstojećim otpuštanjima. Rečeno je da će radnici primati mejlove u svoje radne poštanske sandučiće sa obaveštenjem da li su otpušteni ili ne. Kopija poruke koju je Nev Iork Times video poslata je sa generičke adrese potpisane „Tviter“ i nije precizirao broj poslova koji će ići. U prethodnim medijskim izveštajima navodi se da će otprilike polovina zaposlenih biti otpuštena.

Jedan od tužilaca je otpušten sa društvene platforme 1. novembra, dok još troje nije obavešteno da li potpadaju pod otpuštanja u trenutku podnošenja prijave, ali su izgubili pristup svojim poslovnim imejl nalozima.

Advokati tvrde da se tim potezom krši američki savjezni zakon koji se zove Zakon o prilagođavanju i prekvalifikaciji rada (VARN). Po zakonu, privatne kompanije sa najmanje 100 stalno zaposlenih radnika moraju pismeno obavestiti najmanje 60 dana unapred u slučaju masovnog otpuštanja ako se radi o najmanje 50 zaposlenih ili trećini ukupne radne snage. U slučaju Tvitera, oko 3.750 članova osoblja navodno se suočava sa otpuštanjem.

„Tužioci podnose ovu tužbu nastojeći da osiguraju da je Tviter u skladu sa zakonom i da obezbjedi potrebno obaveštenje ili otpremninu u vezi sa očekivanim otpuštanjima i da ne traži oslobađanje potraživanja bilo kog zaposlenog, a da ih ne obavjesti o tome da je ova radnja u toku“, navodi se u tužbi, a citira Iahoo Finance.

Za sada je nejasno da li će se kolektivnoj akciji pridružiti i drugi zaposleni na Tviteru.

Kasnije u četvrtak, neki radnici su počeli da objavljuju na Tviteru da više nisu u mogućnosti da pristupe svojim nalozima e-pošte ili svojim radnim laptopovima. Prema NIT, neki zaposleni su u petak počeli da dobijaju mejlove u kojima se navodi da su otpušteni.