Bečić: Pokušaji opstrukcije ne umanjuju našu odlučnost da očistimo Crnu Goru od kriminala

Bečić: Pokušaji opstrukcije ne umanjuju našu odlučnost da očistimo Crnu Goru od kriminala

Potpredsjednik Vlade za odbranu i bezbjednost Aleksa Bečić poslao je poruku koju je sponzorisao na društvenim mrežama.

Poruka se očigledno osvrće na hapšenja u prethodna dva dana tzv. klana iz Granda koji je povezan sa najvećom građevinskom firmom Bemax, a gdje je prvoosumnjičeni Aco Mijajlović.

Bečićeva poruka je međutim jako interesantna.

„Nećemo dozvoliti da bilo kakvi pokušaji opstrukcije umanje našu odlučnost u čišćenju Crne Gore od svih kriminalnih aktivnosti“, kazao je Bečić.

Podsjećanja radi, glavna tema prethodnih nedjelja je bilo neslaganje ministra pravde sa šefom Specijalnog policijskog odjeljenja Predragom Šukovićem što je bilo najvidljivije na Odboru za bezbjednost i odbranu gdje su njih dvojica iznijela mnoštvo prljavog veša.

Milović je pri formiranju Vlade kazao da će podnijeti ostavku ukoliko Predrag Šuković ne bude smijenjen. Ipak, Glavni specijalni tužilac je to onemogućio kazavši da ima puno povjerenje u Šukovića.

Ostavke, naravno nije bilo. Ali skandala jeste. S tim u vezi, postavlja se pitanje da li Bečić ovom porukom šalje indirektnu poruku svom kolegi iz Vlade, odnosno, kaže li građanima ko je taj koji opstruira demokratske procese u Crnoj Gori i borbu protiv kriminala i korupcije? Je li to ipak ministar pravde?