Posle ružnog suđenja, mogu li Džoni Dep ili Amber Herd da se vrateu  Holivud?

Posle ružnog suđenja, mogu li Džoni Dep ili Amber Herd da se vrateu Holivud?

Nakon eksplicitnih navoda o zlostavljanju, snimaka žestokih tuča i emitovanja gadnih tekstualnih poruka, da li će Holivud biti spreman da dočeka povratak Džonija Depa ili Amber Herd?

Dep, zvijezda „Pirata sa Kariba“, izjavio je da mu je američki žiri vratio život kada mu je u srijedu dodelio skoro potpunu pobjedu u borbi za klevetu sa bivšom suprugom Herd.

Porotnici su podržali Depove tri tvrdnje da ga je Herd oklevetala i dosudio mu više od 10 miliona dolara odštete. Herd je dobila jednu protivtužbu da ju je Depov advokat oklevetao. Žiri je Herdu dodelio 2 miliona dolara.

Presude su imale cijenu. Tokom šest nedelja, televizijsko suđenje pružilo je živopisne detalje o problematičnom braku i dokaze za koje su i Dep i Herd priznali da su sramotni.

Ipak, očekuje se da će Depu biti ponuđene nove filmske uloge sada kada ga je američki žiri podržao nakon višegodišnje pravne bitke, rekao je Klejton Dejvis, viši urednik nagrada u holivudskoj publikaciji Varieti.

„Mislim da će Džoni Dep ponovo raditi. Dobiće neki veliki projekat“, rekao je Dejvis nakon presude, napominjući da Holivud nudi obilje primera zvijezda koje su se oporavile od veoma javnih skandala.

Robert Dauni mlađi, Mel Gibson, Hju Grant, Roman Polanski i drugi pronašli su nove prilike nakon ozbiljnih optužbi za nedolično ponašanje, krivične presude ili pogrešne korake. Kevin Spejsi je glumio u nekoliko nezavisnih filmova nakon što je 2018. optužen za seksualno zlostavljanje, što on poriče.

„Imamo kulturu koja ovim ljudima omogućava da ponovo rade“, rekao je Dejvis.

Pre manje od dvije godine, Dep je u Britaniji izgubio tužbu za klevetu protiv tabloida Sun, koji ga je nazvao „batinačem žena“. Sudija Višeg suda u Londonu presudio je da je Dep više puta napao Herdovu. Ubrzo nakon toga, Dep je izbačen iz filmske franšize „Fantastične zveri“, spin-offa „Hari Poter“.

Advokat Niama Rahmani nazvao je američko suđenje „PR genijem“ Depa i njegovog tima kako bi obnovili svoju reputaciju i karijeru.

Na klupi za svjedoke, Dep je „bio simpatičan. Bio je kredibilan. Bio je harizmatičan. Bio je šarmantan“, rekao je Rahmani.

Dep je negirao da je ikada udario Herd, dok je ona priznala da je šamarala Depa, ali je rekla da je to bilo samo da bi odbranila sebe ili svoju sestru.

Juda Engelmajer, stručnjak za krizne komunikacije koji zastupa Harvija Vajnstina i druge, rekao je da veruje da će Depova snažna podrška obožavalaca na društvenim mrežama tokom suđenja poboljšati njegov ugled u Holivudu.

Producenti „gledaju milione ljudi koji su se okupili kod njega, koji su potpisali peticije protiv Amber Herd, i oni će reći ’da li su voljni da dođu u bioskop i plate na blagajni?‘“, rekao je Engelmajer. „Mislim da će ga testirati.“

Otkrića sa suđenja mogu ograničiti Depa da glumi u porodičnim filmovima, rekao je Engelmajer, iako je predvideo da će Dep „ponovo biti vodeći čovek“.

Herd, koja ima daleko manje iskustva u Holivudu, klevetana je na društvenim mrežama tokom suđenja, ali Engelmajer veruje da će i njoj biti ponuđene nove glumačke prilike. Pre suđenja, Herd je snimila svoju ulogu u filmu „Akvamen 2“, koji je zakazano za mart 2023.

Engelmajer je rekao da veruje da će „društveno svestan“ filmski stvaralac ponuditi Herd bar malu ulogu da obezbjedi novi početak za ženu koja je izašla u javnost sa tvrdnjama o zlostavljanju.

S obzirom na pokret #MeToo poslednjih godina, Holivud bi bio viđen kao „licemeran“, rekao je Engelmajer, „ako joj ne daju ulogu i ponovo joj daju priliku“.

izvor ROJTERS