Organizuje se prvi „Međunarodni sajam pršuta“

Organizuje se prvi „Međunarodni sajam pršuta“

Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i klaster ,,Crnogorski pršut“ organizuju prvi „Međunarodni sajam pršuta“ (MESAP 2022) na Cetinju 14. i 15. jula 2022. godine, a kiako su saopštili manifestaciju su podržali Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje, Evropska kuća u Crnoj Gori i Privredna komora Crne Gore, a održaće se na Dvorskom trgu.

„Danas je tim povodom održana pres konferencija u Biznis centru Cetinje na kojoj su govorili državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Budimir Mugoša, zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Mudreša, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Dragan Kujović, predsjednik klastera ,,Crnogorski pršut“ Jovan Kaluđerović i v.d. direktora Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Nikola Jablan“, kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, pored programa koji predviđa izlaganje proizvoda iz Crne Gore i inostranstva u večernjim satima obezbijeđeni su nastupi poznatih regionalnih pop zvijezda. Tako će u četvrtak 14. jula nastupiti Jelena Tomašević, a u petak 15. jula popularna Kaliopi.

Istaknuto da je MESAP 2022 od velikog značaja s obzirom na važnost pršuta kao crnogorskog brenda, a posebno je istaknuto da je neophodno da ova manifestacija postane tradicionalna i takmičarska.

izvor RTCG