Krimski most treba da bude uništen – ukrajinski zvaničnik

Krimski most treba da bude uništen – ukrajinski zvaničnik

„Takvi infrastrukturni objekti kao što je Krimski most koji povezuje okupirani Krim i kopnenu Rusiju su nelegalno podignute strukture koje treba uništiti.“ –  je izjavio savjetnik šefa kabineta predsjednika Mihail Podoljak u intervjuu za The Guardian.

„To je nelegalna gradnja i glavna kapija za snabdevanje ruske vojske na Krimu. Takve objekte treba uništiti“, rekao je savjetnik.

Prema Podoljaku, Rusi imaju „drugačiju fiziku“ ako vjeruju da su eksplozije skladišta municije na Krimu „rezultat odbačenih cigareta“.

„Svakako se slažem sa ruskim ministarstvom odbrane, koje predviđa još ovakvih incidenata u naredna dva, tri mjeseca. Mislim da bismo mogli da vidimo više takvih dešavanja“, rekao je Podoljak.

Savjetnik šefa kabineta predsednika je takođe primetio da će se kontraofanzivna taktika Ukrajine razlikovati od onih koje primenjuje Rusija.

„Dakle, Rusija je na neki način naučila sve da kontraofanziva zahteva ogromnu količinu ljudstva poput džinovske pesnice i samo ide u jednom pravcu“, rekao je on, ali „ukrajinska kontraofanziva izgleda veoma drugačije.“

„Ne koristimo taktiku 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka“, rekao je Podoljak.

Zvaničnik je takođe napomenuo da trenutno ne vidi nikakve izglede za ozbiljne pregovore sa Rusijom dok ona ne bude poražena na bojnom polju.

„Ruske uši se otvaraju samo kada džinovski vojni palica udari rusku glavu“, rekao je on.

Kako je saopšteno, u okrugu Džankoj na okupiranom Krimu 16. avgusta odjeknule su eksplozije. Šef Medžlisa krimskotatarskog naroda Refat Čubarov rekao je da je pogođeno rusko skladište municije.

Ranije, 9. avgusta, serija eksplozija pogodila je i bazu ruskih vazduhoplovnih snaga u blizini Novofedorivka na Krimu.