Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su  falsifikovali isprave

Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su falsifikovali isprave

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili I.S. (29) i M.R. (23) zbog sumnje da su izvršile krivično djelo falsifikovanje isprave, prenosi CdM.

“Kako se sumnja, I.S. je krivično djelo falsifikovanje isprave izvršila na način što je kao ovlašćeno lice u jednoj knjigovodstvenoj agenciji sačinila falsifikovano ljekarsko uvjerenje o zdravstevnom stanju na imena šest državljana Republike Turske, falsifikujući otisak pečata jedne zdravstvene ustanove. Na osnovu ovako falsifikovanih uvjerenja nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a podneseni su zahtijevi za izdavanje dozvola za privremeni boravak i rad lica u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, kako se sumnja, M.R. je krivično djelo izvršila kao prevodilac za turski jezik u istoj knjigovodstvenoj agenciji, na način što je prethodno falsifikovano uvjerenje o zdravstevnom stanju na ime šest turskih državljana upotrijebila i dostavila službenicima MUP-a u cilju rješavanja zahtjeva za izdavanje dozvola za privemeni boravak i rad u Crnoj Gori, dovodeći u zabludu zaposlene u ovom državnom organu”, navode iz policije.