Potvrđeno je daje tijelo Mateja Periša nađeno u Dunavu

Potvrđeno je daje tijelo Mateja Periša nađeno u Dunavu

Prema prvim nezvaničnim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Matej Periša.DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut tijelom na dole – rekao je Zelenović. Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao tijelo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji – ispričao je kapetan Zelenović.

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo… Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti… Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd – rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra.

Izvor Telegraf

Ostavite odgovor