Dan nakon što ga je Vlada smijenila, MRSS odbilo Radovićevu žalbu

Dan nakon što ga je Vlada smijenila, MRSS odbilo Radovićevu žalbu

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS), na čijem je čelu Admir Adrović (BS), donijelo je rješenje kojim je odbijena žalba izjavljena od „Tu Montenegra“ i vršioca dužnosti direktora te kompanije Saše Radovića na rješenje Uprave za inspekcijske poslove (UIP) – Odsjek za inspekciju rada.

UIP je prije dva mjeseca „Tu Montenegru“ naložio da se otklone nepravilnosti u postupku zasnivanja radnog odnosa Saše Radovića, odnosno da mu daju otkaz ili da on vrati otpremninu od 76 hiljada „Budvanskoj rivijeri“, koja ga je i prijavila UIP-u. Informaciju da je MRSS donijelo rješenje „Danu“ su potvrdili iz UIP-a.

Ministarstvo rada je rješenje po žalbi donijelo dan nakon što je Vlada razriješila Radovića, a na njegovo mjesto imenovala Slovenca Marka Anžura, po konkursu koji je sproveden preko Zavoda za zapošljavanje.

Vlada je Radovića razriješila 4. maja, dok je MRSS rješenje o žalbi donijelo 5. maja, a UIP-u ga dostavilo 11. maja.

Dakle, taj resor je imao vremena od polovine marta, kada je žalba predata, da potvrdi rješenje UIP-a, jer su i u „Tu Montenegru“ znali da je Radović nezakonito imenovan, ali to nisu uradili mjesec i po dana, već su postali ažurni tek kad je Vlada smijenila Radovića i tako otklonila nepravilnosti u postupku njegovog imenovanja.

Navodno, Radović i dalje obavlja funkciju izvršnog direktora, jer Anžur još nije stupio na dužnost.

Dakle, i nakon nezakonitog imenovanja, a potom i smjene, Radović nastavlja posao na mjestu izvršnog direktora.

Radović je na čelo „Tu Montenegra“ došao krajem decembra prošle godine, kada je potpisao ugovor na šest mjeseci.