Učenik prijetio đacima u Bijelom Polju, intervenisala policija

Učenik prijetio đacima u Bijelom Polju, intervenisala policija

Đaci osmog razreda Osnovne škole „Dušan Korać“ u Bijelom Polju poslati su danas kući sa posljednjeg časa, nakon prijetnji 13-godišnjeg učenika đacima njegovog odjeljenja, nezvanično saznaje TV Vijesti.

Intervenisala je i policija, koja je provjerila da li roditelji dječaka imaju oružje.

U međuvremenu, dječaka su poslali u Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

Više izvora saopštilo je da je prijetnjama prethodilo to što je, navodno, razredni starješina počupao dječaka za uši, a poslije poziva nastavnice koja se žalila da se on neprimjereno ponaša, što je radio i ranije.

Iz uprave škole su, pak, demantovali da je došlo do fizičkog kontakta, tvrdeći da je dječak prijetio, jer nije htio da uči.

Dječaku je, inače, prošle godine prebačen u OŠ „Dušan Korać“, a to mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je uslijedilo zbog neprimjerenog ponašanja, što su potvrdili i u Ministarstvu prosvjete.

Iz tog resora naveli su da će se nastava u bjelopoljskoj školi Dušan Korać“ održavati redovno, s tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa dječakom.

Takođe, iz škole su najavili i časove odjeljenske zajednice, kao i sastanak nastavničkog vijeća, u nastojanju da iskoriste sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo.