Letu Štuke u susret Festivalu kulture Zabjelo – “Neposrednost publike nas uvijek rado vraća u CG“

Letu Štuke u susret Festivalu kulture Zabjelo – “Neposrednost publike nas uvijek rado vraća u CG“

Regionalni bend Letu Štuke nastupiće u Podgorici na Festivalu kulture Zabjelo. Publici će priuštiti dobru zabavu uz dobro poznate stihove.

Tim povodom, frontmen grupe Dino Šaran u razgovoru za Kolektiv.me je otkrio šta spremaju za nastup.

“Sviraćemo naše najuspješnije pjesme. Biće to presjek dosadašnjeg opusa benda”, otkriva Dino koji ne krije da bend Letu Štuke iz Crne Gore nosi samo pozitivne utiske. “Standardno gostoprimstvo i neposrednost publike nas uvjek rado vraća u Crnu Goru.”

Poznato je da njihove pjesme govore o različitim životnim temama, a kako Dino navodi “neke su metaforične i višeznačne a neke i banalne. Bez pretenzije da mjenjaju svijet već da utiču na ono humano u svakom od nas. To su samo pjesme”, objašnjava frontmen benda Letu Štuke.

Kada govorimo o njihovim pjesmama jedno je sigurno – “Mjesto za dvoje” je klasik i pjesma koju svi rado pjevušimo. Govori o, kako Dino objašanjava, ljubavi i bijegu od prljave stvarnosti.

Osim dobrih pjesama, njihovu karijeru krase i zanimljive saradnje od kojih je i jedna sa Darkom Rundekom.

“Ova saradnja za nas je značajna jer je obostrano iskrena i spontana. Značajna je i jer je homage Novom talasu na kojem smo odrastali.”

Osim ove, koja je još saradnja dodatno ostavila utisak na vas?

“Svaka. Rundek, Edo Majka, Remi iz Elementala, Dubioza kolektiv. Nadam se da će ih biti još i sa nekim drugim kolegama i prijateljima.”

Kako njihova karijera traje veoma dugo, pitali smo ih kakve su se značajne promjene dogodile u muzičkom svijetu za sve ove godine.

“Promjene se u glavnom događaju na tehnološkoj bazi i na polju muzičkog biznisa. Pojava platformi i aplikacija je korisna u smislu dostupnosti ali postepeno muziku pretvara u sadržaj kojega je uvijek premalo. Megalomanija kad-tad obesmisli taj isti sadržaj i umjetnost postaje hrana razmaženog algoritma. To nije dobro”, objašnjava Dino.

A koja je tajna njihove popularnosti i uspješnog trajanja u svijetu muzike?

“Želja za stvaranjem nečeg lijepog i živog. Nečeg što možemo podjeliti sa svima i zajednički uživati u tome. Ako ostavi trag to je već ogroman uspjeh”, navodi Dino. A kako su nam otkrili za kraj, publici spremaju i neke novitete.

“Nove pjesme su u pripremi. Znaće se”, zaključuje Dino.