Brnabić poručila opoziciji: Umjesto da svi tugujemo zajedno, vi pozivate na proteste

Brnabić poručila opoziciji: Umjesto da svi tugujemo zajedno, vi pozivate na proteste

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da su dva zločina koja su se dogodila u Srbiji protekle nedelje zajednička tragedija svih i da joj je neshvatljivo da je opozicija prvobitno pozivala na proteste u nedelju.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi, rekla da joj je iznenađenje da se političari ne mogu ujediniti makar u suzama.

– Umjesto da svi tugujemo zajedno, dio opozicije poziva na proteste. Da li je moguće da ste zaboravili da je u nedelju takođe dan žalosti, pa ste protest zakazali tada, pa vam je neko rekao i onda ste pomjerili na ponedeljak? Zaista skandal. U mnogome se razlikujemo, pa tako mi nikada ne bismo bili u stanju da izgovorimo da su oni krivi za neku ovakvu tragediju. To nije fer – rekla je Brnabić.

Dodala je da je cijela Vlada preplakala dan kada se dogodila tragedija u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, ali da za razliku od opozicije, ona misli da su i oni plakali i bili tužni.

– Nevjerovatno je da vi imate političare koji kažu da je za jednu ovakvu tragediju kriv Aleksandar Vučić. Meni je to jednostavno neljudski, politizacija ovakve teme. Ako je Aleksandar Vučić kriv za sve, pa i za ovo, da li je onda kriv što naša djeca prave nikada bolje rezultate na takmičenjima iz matematike- izjavila je premijerka

Brnabić ističe da protesti, na koje poziva opozicija, samo mogu doprinijeti dodatnim podjelama i podizanju tenzija u društvu.