Kordić: DF je politički savez koji ima veliku narodnu podršku, uvažićemo predlog glasača i za parlamentarne izbore

Kordić: DF je politički savez koji ima veliku narodnu podršku, uvažićemo predlog glasača i za parlamentarne izbore

Simonida Kordić, potpredsjednica Nove srpske demokratije (Nova), izjavila je da Demokratski front (DF) uvijek sluša glas naroda, pa će se time voditi i kada je u pitanju nastup na predstojećim parlamentarnim izborima.

Odgovarajući na pitanje „Vijesti“ kad će DF donijeti odluku o načinu nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima, Kordić je kazala da se DF uvijek ponašao „pronarodno“, u smislu da su uvijek skloniji da reflektuju volju i interes naroda kroz koalicione dogovore i kroz koalicione nastupe.

„U tom smislu se, naravno, ne mijenja ništa samo po sebi. Mi smo uvijek tu voljni za razgovore, za dogovore. Naša vrata nisu zatvorena. Naravno, kako će to na kraju ispasti, i u kom formatu, to ćemo vidjeti. Nije to nikad jednostrani izraz za bilo koju koaliciju. To uvijek zavisi od dogovora“, rekla je Kordić.

Upitana da li će Nova samostalno izaći na parlamentarne izbore, odgovorila da će se na kraju vidjeti kakav će biti format izlaska.

„Mislim da je naš stav onakav kakav je uvijek bio. Mi jesmo politički savez koji ima veliku narodnu podršku i koji pokazuje jednu izvanrednu stabilnost. Mnoge političke partije same po sebi nailaze na ozbiljne probleme sa stabilnošću. DF, iako je sastavljen od više partija, pokazao je otpornost upravo zato što je odgovarao na ono što je input i impuls od strane naroda, glasača koji ga podržavaju“, kazala je Kordić.