Vučić poručio zapadnim predstavnicima: Nadam se da će prekinuti da me varaju i obmanjuju, nikada nisam prihvatio nijedan sporazum!

Vučić poručio zapadnim predstavnicima: Nadam se da će prekinuti da me varaju i obmanjuju, nikada nisam prihvatio nijedan sporazum!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je francusko-njemački plan o Kosovu i Metohiji i poručio zapadnim predstavnicima da prekinu da ga lažu i obmanjuju.

Zbog te prakse zapadnog laganja i obmanjivanja, ističe Vučić, nije ni potpisao nijedan sporazum vezano za Kosovo i Metohiju, pa ni tzv. Ohridski.

– Ovo lažovi se odnosilo na evropske i zapadne predstavnike. Oni su mene lagali i varali, ali ja nikada nisam prihvatio nijedan sporazum. Nemate nijednu moju izjavu da prihvatam, već da prihvatam koncept. Mi smo spremni da radimo na implemantaciji sporazuma do određenih granica. Samo da kažemo istinu. Na laganje i varanje kada sam govorio, mislio sam na zapadne predstavnike. Nadam se da će prekinuti sa tom praksom da me varaju i obmanjuju i baš zbog toga što sam to osjetio sam odbio da prihvatim i potpišem. Upravo zato. Nekako sam osjetio uprkos svim prijetnjama i pritscima – saopštio je Vučić.

On je najavio da će Srbija glasati protiv članstva tzv. Kosova u Savjetu Evrope.

– I nemojte više da nas lažete i varate. Obraćam se onima iz Evrope i svijeta koji misle da imaju pravo da tumače stvari onako kako hoće, a ne onako kako piše, da nas lažu i varaju – naveo je Vučić.

Govoreći o napadima na njega iz BiH, Vučić je kazao da je na Bošnjacima da se odluče hoće li ili ne da grade najbolje moguće odnose sa Srbijom.

– Šta sam ja rekao protiv BiH i njenog integriteta? Ništa. Koliko puta su govorili da se Srbija miješa u njihove unutrašnje odnose. Oni sad traže od mene da se miješam u njihove unutrašnje odnose-kažu Vučiću zaustavi Dodika…Mislite da je moj posao da opominjen nekog šta će da govori. Ali me samo obavijestite sledeći put da li da se miješam ili ne. Što se Srbije tiče i odnosa prema Bošnjacima – mi sa njima imamo najbolje mogući odnose. Hoćete hoćete, nećete, ne morate. Možete da izmišljate o meni šta hoćete ali se prije toga dogovorite hoćete da se menjam ili ne – kazao je predsjednik Srbije.