Nekadašnji francuski reprezentativac doživio moždani udar

Nekadašnji francuski reprezentativac doživio moždani udar

Nekadašnji francuski reprezentativac Mikael Želabal doživio je moždani udar na treningu, ali njegovo stanje je zadovoljavajuće i moguće je da će nastaviti karijeru.

Tridesetdevetogodišnjak je član franuskog Šolea , a kako je sam potvrdio minulog ponedeljka se nije osjećao najbolje nakon čega je obavio preglede na neuirologiji.

„ Osjetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu njegu u bolnici u Šalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je šlog, ali da je srećom, primijećen na vrijeme. Prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj njezi, a onda i na neurologiji “, izjavio je Želabal, koji vjeruje da će moći da se vrati na teren.

„ Moram da odmorim nekoliko nedjelja prije nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Vjerujem da će se situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi lekari dozvole “.

Želabal je sa selekcijom Francuske osvojio pet medalja – 2013. bio je prvak Evrope, a sa kontinentalnih takmičenja ima još srebro i dvije bronze, baš kao i sa Mundobasketa 2014.

Profesionalnu karijeru je počeo u Šoleu, a igrao je još za Real Madrid , Sijetl , Asvel , Šarlroa , Himki , Cedevitu , Valensiju , Minesotu , Strazbur , Limož , Le Man . Prije šest godina vratio se u matični klub.