Vučurović: Ambasade zarobile Crnu Goru, hapšenje Božovića politička igra i pritisak na DF uoči izbora

Vučurović: Ambasade zarobile Crnu Goru, hapšenje Božovića politička igra i pritisak na DF uoči izbora

Na jučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, jedan od lidera DF-a Milan Knežević, otvoreno je prozvao britansku ambasadu u Podgorici da stoji iza hapšenja Mila Božovića, i prokomentarisao njeno pozdravljanje hapšenja predsjednika Opštine Budva.

„ Znao sam da će i žalbe i rješenja o pritvoru biti donošena u britanskoj ambasadi, a da će se i suđenje održavati paralelno u britanskoj ambasadi, kao što bi tamo moglo da bude i suđenje za državni udar. Zamislite da naš ambasador u Londonu preko reda pokuša da kupi kilo hljeba i konzervu tunjevine. Prvo bi ga pretukli u toj prodavnici, pa bi ga bacili u Temzu. A kod nas je logično i uobičajeno da britanska ambasadorka saopšti jedan tako uznemiravajuć stav “, naglasio je on.

Tim povodom njegov kolega iz poslaničkih klupa, Jovan Jole Vučurović , izjavio je da pojedine ambasade i na ovaj način žele da vrše pritisak na DF i da ga politički oslabe u susret izborima 11. juna.

„ Svjedoci smo da se pojedine ambasade, uglavnom SAD i Velike Britanije, godinama miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, ali smo svjedoci i da postoje političke organizacije i institucije koje slijepo izvršavaju naredbe tih međunarodnih krugova. Te ambasade su proteklih godina određivale ko će biti u vladi, ko je poželjan, a ko nije po njihovom ukusu, i to nas uvjerava da takvi Crnu Goru ne vide kao partnera nego kao svoju koloniju i platformu za sprovođenje svojih interesa. Jasno je da oni na DF gledaju kao na svoje protivnike, jer mi nećemo da budemo njihove sluge, nama su bitni interesi naših građana a ne stranih ambasada, mi želimo da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori. Zato i smatramo da iza hapšenja Mila Božovića stoje i te međunarodne adrese koje i na ovaj način žele da vrše pritisak na DF i da nas politički oslabe u susret izborima 11. juna. Time se već brutalno utiče na regularnost izbora “, saopštio je Vučurović.

Na kraju, on je poručio da svi koji služe interesima ambasada, i pristaju da budu njihova batina u obračunu sa DF treba da znaju da je to bijedno i da to njihovo poltronsko ponašanje neće oslabiti DF i da ćemo se oduprijeti novim udarima na nas.

„ U konačnom, mi želimo da sarađujemo sa svima, ali kao partneri uz obostrano uvažavanje, čuvajući dostojanstvo naše države i njenih građana “, zaključio je Vučurović.