Brđanin: Dejan Knežević nije kriv, dok se ne dokaže suprotno!

Brđanin: Dejan Knežević nije kriv, dok se ne dokaže suprotno!

Doskorašnji direktor policije Zoran Brđanin saopštio je, obraćajući se premijeru Dritanu Abazoviću, na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da je njegov saradnik Dejan Knežević nevin sve dok se ne dokaže suprotno.

– Iznijeli smo dosta toga zajedno, ponešto i sam. U kontekstu prenzumpcije nevinosti, slušao sam vaš intervju od prije neki dan, nisam vas čuo ono što piše u Ustavu i zakonu da Dejan Knežević nije kriv dok se suprotno ne dokaže u postupku -poručio je Brđanin.

Abazovićevo izlaganje Brđanin je okarakterisao kao svojevrstan pritisak na policiju u tužilaštvo. Dodaje da političari imaju potrebu da kažu šta i ko treba da uradi.

– Vama bih želio da kažem, šta je ono što treba da uradite da pomognete državi. O problemu o kome vi pričate, nemojte zaboraviti da je organizovani kriminal u svim porama društva i instutucija. Nemojte da stigmatuzujte jedan veliki organ, imate dva organa, koji funkcionišu najbolje u odnosu na druge – to su UP i Tužilaštvo – kazao je Brđanin i postavio pitanje:

– Zamislite da vam je neko od članova teško bolestan, a ako možete da birate doktora, partijskog neistomišljenika ili drugog koji je manje dobar, ali je vaš prijatelj, onda birate ovog prvog da vas liječi. Političari vole da dođu i kažu kako treba da se radi – iznio je Brđanin.

Dodao je da Abazović treba da ima razumijevanje i pruži podršku organima koji se bore protiv organizovanog kriminala.

– Treba da jačate te institucije, tako što ćete dati punu nezavisnost tim institucijama, uz vašu kontrolu. Druga stvar su finansije, treba da stvorite da ove institucije kroz budžetska davanja riješite mnoge probleme. Vidjećete, da će rezultati mnogo bolji – kazao je on.