Budućnost šalje Borac među drugoligaše, sa Partizanom 21. aprila

Budućnost šalje Borac među drugoligaše, sa Partizanom 21. aprila

Košarkaši Budućnosti će večeras u 19 sati, ukoliko ne bude iznenađenja, poslati Borac među regionalne drugoligaše. Naime, MZT je sinoć pobijedio Cibonu i predao „fenjer” Čačanima, koji mogu do luke spasa jedino ako večeras savladaju „plave”.

„ Nakon završenog nastupa u Evrokupu, okrećemo se ABA ligi, pretposljednjem meču u regularnom dijelu. Dolazi nam Borac, utakmica je rezultatski beznačajna za nas, jer nam ni pobjeda, niti poraz ne mijenjaju stanje na tabeli. Ali, za Borac je ovo utakmica koja mu znači „život ili smrt”. Pobjeda im donosi opstanak u ligi, a to što nam rezultatski nije značajna, ne znači da u ovoj utakmici možemo da kalkulišemo. Moramo izaći na teren i odigrati što bolje, ići na pobjedu, jer je ovo je naš teren, a moramo i da se uigravamo još bolje za predstojeći plej-of ”, rekao je bosanskohercegovački centar, Kenan Kamenjaš .

Čačani su prošle godine zbog nepoštenih propisa ABA lige da iz jedne države mogu da učestvuju pet klubova, morali da igraju baraž sa Zlatiborom, koji je takođe „ispaštao” iako je osvojio titulu u ABA 2 ligi. Ove sezone će im se Borac izgleda pridružiti u nižem rangu.

„ Budućnost je ozbiljan klub, decenijama unazad ima odličnu ekipu. U „Morači” je uvijek teško gostovati, čak i najvećim ekipama u Evropi. Dobro nam je poznato šta nas čeka, tako da moramo da se pripremimo na najbolji mogući način. Dobru igru koju smo pokazali protiv Crvene zvezde želimo da prenesemo na naredni meč. Energija mora biti potpuno ista, a motiv neće falili, jer ćemo igrati protiv velikog kluba ”, rekao je bivši centar Partizana i reprezentacije Srbije, a sada Borca, Đorđe Gagić .

Budućnost i Borac su se do sada sastajali sedam puta u regionalnom takmičenju i u svih sedam odmjeravanja snaga pobjedu su odnijeli Podgoričani.

Inače, ABA liga je donijela odluka da se odloženi meč 22. kola između Budućnosti i Partizana, odigra 21. aprila od 19 sati u „Morači”.

Prvobitno je trebalo da se igra 19. marta, ali je odložen zbog predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Tačnije, u podgoričkoj dvorani su bila dva glasačka mjesta.

Satnica i rezultati – petak : MZT – Cibona 87:74; subota : Cedevita Olimpija – Mega (17), Budućnost – Borac (19), FMP – Mornar (21); ponedjeljak : Zadar – Partizan (18), Crvena zvezda – Split (20); utorak : Igokea – SC Derbi (18).