Mandić: Hapšenje Božovića namjerno organizovano u susret sjednici Odbora za bezbjednost

Mandić: Hapšenje Božovića namjerno organizovano u susret sjednici Odbora za bezbjednost

Zbog hapšenja bivšeg člana Odbora za bezbjednost i visokog funkcionera Demokratskog fronta (DF) Mila Božovića, Andrija Mandić je naveo da je dobio informaciju jutros da se Milu Božoviću stavljaju na teret teška krivična djela.

„Mislim da je ta akcija namjerno organizovana jutros u susret sjednici Odbora za bezbjednost“, rekao je Mandić.

On je rekao da je Mila Božovića zna još kad je bio dječak, te ako „postoji neko ko nije imao razloga da se bavi nelegalnim poslom, onda je to on“.

„Mislim da će GST morati da priloži dosta dokaza da opravda ovo pred sudom i javnošću „, naglasio je Mandić.

On smatra da se „hapšenja rade po principu nevidljive ruke, koja hapsi čas iz jedne partije, čas druge“…

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević otvorio je prvi dio sjednice, ali kako se razmatraju informacije sa stepenom tajnosti, drugi dio će biti na zatvorenom dijelu.

Odbor za bezbjednost i odbranu danas će započeti kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Borisa Milića i koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora Marka Kovača povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Tema saslušanja su dešavanja u tom sektoru.