Medojević pozvan na proslavu 40. godišnjice Međunarodne demokratske unije IDU

Medojević pozvan na proslavu 40. godišnjice Međunarodne demokratske unije IDU

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvan je da prisustvuje proslavi 40. godišnjice Međunarodne demokratske unije (IDU), koja se održava 20. juna u Londonu.

Medojeviću je poziv uputio predsjedavajući Međunarodne demokratske unije (IDU) i nekadašnji premijer Kanade Stiven Harper.

Osim ceromonijalnog dijela, kako se navodi u pozivnici, planirani su sastanci radnih grupa na kojima će učestvovati lideri stranaka desnog centra, na kojima će se raspravljati o najaktuelnijim globalnim problemima kao i izazovima savremenog konzervatizma i međusobnoj podršci i solidarnosti partija članica.

„Ovo je samo još jedan od dokaza da Pokret za promjene ima snažnu međunarodnu podršku od najrelevantnijih političkih lidera partija desnog centra u svijetu i ovaj događaj predstavlja priliku za jačanje bilateralne saradnje Pokreta za promjene i Demokratskog fronta sa najzanačjmim međunarodnim partnerima”, navodi se u saopštenju PzP-a.

Podsjetimo, Pokret za promjene stekao je punopravno članstvo u IDU 2014. godine u Seulu, na sastanku lidera članica IDU, gdje je prisustvovao Medojević.

„PzP se na taj način svrstao u najveću porodicu partija desnog centra. Među njima je i Republikanska partija SAD Donalda Trampa, Konzervativna partija Velike Britanije, CDU bivše njemačke kancelarke Angele Merkel i mnoge druge“, dodali su iz Pokreta za promjene.