NBA: Džoel Embijd postigao je 52 kao najbolji Seltiksi 76ers

NBA: Džoel Embijd postigao je 52 kao najbolji Seltiksi 76ers

Džoel Embijd postigao je 52 poena pri šutu od 20 od 25 i dodao 13 skokova, šest asistencija i dve blokade i vodio domaćina Filadelfija 76erse do pobjede od 103-101 nad Boston Seltiksima u utorak u obračunu između kandidata iz Istočne konferencije .

To je bila peta Embiidova utakmica u karijeri sa 50 poena. Džejms Harden je dodao 20 poena i 10 asistencija za Filadelfiju, koja je pobedila tri od četiri i izbegla sezonski poraz od četiri utakmice u seriji međusobnih susreta.

Šest igrača Bostona postigli su dvocifrene poene, predvođeni Derikom Vajtom sa 26 na četiri trojke. Džejson Tejtum je imao 19 poena, šest asistencija i tri ukradene lopte.

Pi Džej Taker (11 poena) postigao je uzastopne trojke tokom serije od 12-1 koja je na kraju promenila igru u korist Siksersa. Beli je smanjio zaostatak na 103-101 sa dve sekunde do kraja. Nakon što je Vilijams napravio faul u ofanzivi u igri u okviru igre, Tejtumov težak pokušaj za 3 poena iz ugla na zujalici je zveknuo po obodu.

Suns 115, Spurs 94

Devin Buker je postigao 27 poena dok je Finiks skočio na veliko vođstvo protiv gostovanja u San Antoniju na putu da šestom uzastopnom pobedom obezbedi mesto u plejofu.

Kris Pol dodao je 22 poena za Sanse, Deandre Ejton je upisao 19 poena i 11 skokova, a Kevin Durent 18 poena.

Malaki Branham je predvodio Sparse sa 21 poenom, a Tre Džons je dodao 20.

Lejkersi 135, Džez 133 (OT)

Lebron Džejms je postigao 37 poena i postigao pobedničko polaganje u produžetku i pomogao Los Anđeles Lejkersima da savladaju Jutu u Solt Lejk Sitiju.

Ostin Rivs je dodao 28 poena, a Entoni Dejvis 21 poen, 14 skokova i šest asistencija, dok su Lejkersi osvojili četvrtu uzastopnu pobedu i bili korak bliže plasmanu u plej-of.

Uprkos tome što su tri startera izostavljena, Džez su se sabrali u poslednjih 1:36 regularnog dela, nadmašivši Lejkerse sa 10-0 i iznudili produžetke. Bivši Lejker Talen Horton-Taker i Keli Olinik postigli su po 23 poena, a Očaj Agbadži 22 za Džez, koji je izgubio sedmi put u osam utakmica.

Kraljevi 121, Pelikani 103

Domantas Sabonis je imao tripl-dabl, Kigan Marej je napravio baraž trojki, a gostujući Sakramento je savladao spor početak ofanzive i razbio Nju Orleans.

Sabonis je završio sa 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a De’Aron Foks je dodao 23 poena i devet asistencija pošto su Kingsi osvojili Pacifičku diviziju za svoju prvu titulu u ligi u poslednjih 20 godina.

Brendon Ingram je postigao 22 poena, ali je napravio sedam izgubljenih lopti za Pelikanse, koji su propustili priliku da se izbore za mesto na turniru za igru Zapadne konferencije.

Jastrebovi 123, Bulsi 105

Bogdan Bogdanović je postigao 26 poena, a Klint Kapela 13 poena i 14 skokova pošto je Atlanta pobedila domaćina Čikago u utakmici koja je ključna za plasman na turniru Istočne konferencije.

Atlanta je prešla u izjednačenje sa Torontom, efektivno zauzevši osmo mesto na istoku sa tri preostale utakmice. Bulsi su izgubili treći put u pet utakmica, ali su izborili mesto u uigravanju kada je Orlando izgubio od Klivlenda ranije u utorak. Čikago je na 10. mestu na konferenciji.

Sadik Bej je postigao 18 poena, a Dežunte Marej 17 poena i devet asistencija za Atlantu. Zek Lavin je predvodio Bulse sa 26 poena, Demar DeRozan je ubacio 21 poen, a Nikola Vučević 19 poena i 10 skokova.

Timbervulfs 107, Nets 102

Karl-Entoni Tauns je prekinuo kasno izjednačenje sa dva slobodna bacanja, Majk Konli i Entoni Edvards su sačuvali vođstvo ključnim blokovima, a Minesota je zabeležila kritičnu pobedu u NBA plej-ofu, pobedivši domaćina Bruklin.

Edvards je završio sa timski rekordnih 23 poena, Tauns je imao 22, a Konli 18 za Timbervulvse, koji su prekinuli niz od tri poraza i poboljšali svoje šanse za plasman na Zapad.

Spenser Dinviddie je ubacio 30 poena u utakmici, a Mikal Bridžis je postigao 24 za Netse, koji su videli da je njihova prednost u odnosu na Majami Hit za željeno 6. mesto na Istoku smanjena na jednu utakmicu uz tri preostala.

Bucks 140, Vizards 128

Giannis Antetokounmpo je postigao 28 poena, 11 skokova i 10 asistencija, što je njegov šesti tripl-dabl u sezoni, pošto je Milvoki pobedio u Vašingtonu.

Bobi Portis dodao je 19 poena i 20 skokova za Bakse. Jru Holidej je imao 26 poena i 10 asistencija, a Džej Krauder je postigao 19 poena u svom prvom startu sa Baksima, zamenivši Grejsona Alena (skočni zglob). Kris Midlton (koleno) i Dževon Karter (stopalo) takođe su sedeli.

Vizardse je predvodio Kendrik Nan, koji je imao 24 poena, sedam skokova i šest asistencija. Šest drugih Vizardsa je postiglo dvocifrene golove — uključujući novajlija iz Viskonsina Džonija Dejvisa, koji je zabeležio rekordnih 20 poena u karijeri.

Kavalirs 117, Medžik 113

Donovan Mičel je zabeležio svoju četvrtu uzastopnu utakmicu od 40 poena, završivši sa 43 protiv domaćina Orlanda, pošto je Klivlend obezbedio svoju prvu sezonu od 50 pobeda od 2017-18.

Darijus Garland je postigao 16 poena i podelio 10 asistencija za Kavse. Evan Mobli je dodao 14 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Džeret Alen je završio sa 12 poena, sedam skokova i dve blokade.

Markel Fultc je predvodio Orlando sa 23 poena i osam asistencija. Paolo Bančero je upisao 20 poena i 10 skokova, a Vendel Karter mlađi 17 poena i 12 poena.

Toplina 118, Klipovi 105

Džimi Batler je postigao 27 poena, osam skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte dok je Majami preneo domaćinu Detroitu 10. poraz uzastopno.

Gabe Vincent je dao 22 poena za Hit. Tajler Hero i Bam Adebajo su ubacili po 18 poena.

Džejden Ajvi je predvodio Detroit sa 30 poena i dodao sedam asistencija, a Džejlen Diren je imao 20 poena i 14 skokova.

Raptors 120, Hornets 100

Paskal Siakam je postigao 22 poena i 14 skokova, a gostujući u Torontu je iskoristio veliki rafal u trećoj četvrtini da pobegne od Šarlota.

Kris Baučer postigao je 21 poen, a Vil Barton 20 za Toronto. O.G. Anunobi je imao 17 poena, a Fred VanVlit je dodao 16 dok je Toronto igrao u setu od dva gema nakon pobede u nedelju u istoj areni.

Brajs Mekgovens je postigao 20 poena i predvodi Hornetse, koji su izgubili tri uzastopna. Nik Ričards je postigao 18 poena i 11 skokova, a Svi Mihajljuk 17 poena.

Rakete 124, Nagets 103

Džejlen Grin je postigao 32 poena, Alperen Sengun 20 poena i 10 skokova, a domaćin Hjuston je pobedio Denver.

Kevin Porter mlađi je takođe postigao 20 poena, dok je Džabari Smit mlađi imao 16 poena i 13 skokova za Roketse.

Majkl Porter mlađi postigao je 23 poena za Nagetse, koji nisu uspeli da se izbore za prvog nosioca Zapadne konferencije. Nikola Jokić je imao 14 poena i 10 skokova u povratku u postavu nakon što je propustio tri utakmice sa stezanjem desnog lista.

Grizlisi 119, Trejl Blejzersi 109

Dezmond Bejn je ubacio 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Ja Morant je zabeležio 23 poena, devet asistencija i šest skokova i predvodio je Memfis nad gostovanjem Portlandu.

Luk Kenard je postigao šest trojki i postigao 20 poena dok su Grizliji drugu sezonu zaredom dostigli broj od 50 pobeda. Memfis se pomerio na dve utakmice od prvoplasiranih Denver Nagetsa u Zapadnoj konferenciji, dok je zadržao prednost od dve utakmice nad trećeplasiranim Sakramento Kingsima.

Skajlar Mejs je u trećoj utakmici sa Portlandom upisao 24 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Šedon Šarp je dodao 20 poena, osam skokova i šest asistencija.

Varriors 136, Thunder 125

Džordan Pul je ubacio 18 poena u četvrtoj četvrtini, a Golden Stejt, koji nikada nije vodio u tri perioda, uspeo je da pobedi Oklahoma Siti i pobedio u San Francisku.

Voriorsi su nadigrali Tandere sa 34-19 u četvrtoj četvrtini. Stiven Kari je nadjačao Voriorse sa 34 poena, a Pul je završio sa 30. Rezultat je pomerio Voriorse na peto mesto u Zapadnoj konferenciji, pola utakmice ispred Los Anđeles Klipersa, koji sada sede na poslednjoj poziciji automatskog plej-ofa.

Shai Gilgeous-Alekander postigao je 32 poena za Tandere, koji su ostvarili treći poraz u nizu.