Španski trener nema dileme oko potpisivanja ugovora za ruski klub usred rata

Španski trener nema dileme oko potpisivanja ugovora za ruski klub usred rata

Pep Klote je vodio timove u nekoliko zemalja u karijeri dugoj 22 godine, a španski selektor je rekao da nema dileme oko prelaska u ruski Torpedo iz Moskve uprkos tome što je zemlja izolovana zbog invazije na Ukrajinu.

45-godišnjeg trenera je prošle nedelje imenovao Torpedo iz Moskve sa klupskim zadnjim mestom u ruskoj Premijer ligi.

Ruski timovi suspendovani su iz evropskih i FIFA takmičenja otkako je Moskva pokrenula, kako kaže, „specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini prošlog februara, što je rezultiralo napuštanjem zemlje nekoliko igrača i trenera prošle godine.

Ali za Klotea, rat nije imao uticaja na njegovu odluku da se pridruži klubu.

„Ja sam fudbalski trener i za mene je fudbal fudbal. Ne razmišljam ni o čemu drugom“, rekao je Klote posle svog prvog meča na čelu kluba, poraza od 2-1 od FK Rostov u nedelju.

„Klub me je potvrdio za posao. Prihvatio sam ga jer mi se sviđaju ideje za budućnost. O ostalom, za mene, ni ne razmišljam.“

Torpedo Moskva je prošle sezone uspela da se plasira u prvu ligu nakon što je osvojila titulu druge lige, ali tim se ove sezone mučio, pobedivši samo u dve od 21 utakmice.

Najniži klub ima samo 10 bodova uz realnu mogućnost ispadanja, ali je Clotet, koji je prethodno trenirao Birmingem Siti i Brešu, doveden sa pogledom na budućnost.

„Klub je podelio viziju koju imaju za budućnost. Klub je bio vrlo jasan da je situacija veoma teška u ovom trenutku“, dodao je Klotet.

„Ali oni su sa mnom delili viziju da razvijaju tim i da postave osnove za razvoj igrača i razvoj tima. Dakle, u suštini to je bila njihova ideja šta žele za budućnost.

„Naravno, to za mene ima više vrijednosti od situacije u kojoj se tim trenutno nalazi.