ATP pregled: Andrej Rubljov je izbjegao ranu nevolju u Dubaiju

ATP pregled: Andrej Rubljov je izbjegao ranu nevolju u Dubaiju

Drugi nosilac Andrej Rubljov iz Rusije zaostao je sa 5-2 u prvom setu pre nego što je uzvratio trijumfom od 7-5, 6-2 nad Srbinom Filipom Krajinovićem u prvom kolu šampionata u Dubaiju u bescarinskom tenisu u ponedeljak. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Krajinović je prekinuo servis Rubljova u svom prvom servis gemu da bi pomogao da izgradi ranu prednost, ali je Rubljov osvojio poslednjih pet gemova u setu pre nego što je krstario u drugom, osvojivši 26 od 29 poena za prvi servis (89,7 odsto) i ostvarivši četiri od šest brejkova -tačke prilike.

Sedmi nosilac Aleksandar Zverev iz Nemačke pobedio je Čeha Jiržija Lehecku sa 4-6, 6-3, 6-4.

Alehandro Davidovič Fokina iz Španije, Talon Griekspur iz Holandije, vajld kard Tanasi Kokinakis iz Australije, Lorenco Sonego iz Italije i ruski kvalifikant Pavel Kotov takođe su pobedili u uvodnim mečevima.

Movistar Čile Open

Argentinski kvalifikant Huan Manuel Cerundolo pobedio je 7. nosioca i sunarodnika Pedra Kačina rezultatom 6-4, 3-6, 6-3 u prvom kolu turnira na šljaci u Santjagu.

Cerundolo se izborio sa Kečinovih devet asova osvojivši 39 od svojih 46 poena za prvi servis (84,8 odsto).

Branilac titule Pedro Martinez iz Španije takođe je rano popustio, pošto je nemački kvalifikant Jannik Hanfman rešio posao u njihovom meču rezultatom 6-2, 6-0. Čileanac Alehandro Tabilo pobedio je Španca Haumea Munara rezultatom 6-0, 6-7 (4), 7-6 (5) za pravo da se u drugom kolu suoči sa najboljim nosiocem Lorencom Musetijem iz Italije.

Abierto Mekicano Telcel

Trojica nosilaca iz SAD-a u akciji su pobedili u mečevima prvog kola u Akapulku u Meksiku.

Treći nosilac Tejlor Fric nadmašio je američkog zemljaka Džona Iznera sa 3-6, 6-3, 6-4. Šesti nosilac Frensis Tijafo pobedila je Japanca Jošihita Nišioku sa 7-6 (6), 6-4, završivši sa 9-2 u asovima. Sedmi nosilac Tomi Pol pobedio je Ekvadorca Emilija Gomeza sa 6-1, 7-6 (4).

U drugom sve-SAD meč, Michael Mmoh je pobedio Markosa Girona sa 7-6 (3), 6-1. Četvrti nosilac Holger Rune iz Danske pobedio je Amerikanca Bena Šeltona sa 6-7 (7), 6-4, 6-2, a Kanađanin Denis Šapovalov je sa leđa pobedio Miomira Kecmanovića iz Srbije sa 6-7 (4), 6 -0, 7-5.

U drugo kolo plasirali su se i Španac Felisijano Lopez i Japanac Taro Danijel.

U finalnom meču večeri, drugi nosilac Kasper Rud iz Norveške suočio se sa argentinskim kvalifikantom Gvidom Andreozijem.