17 migranata poginulo, 13 povrijeđeno u autobuskoj nesreći u centralnom Meksiku

17 migranata poginulo, 13 povrijeđeno u autobuskoj nesreći u centralnom Meksiku

Najmanje 17 migranata je poginulo nakon što se autobus kojim su putovali srušio u centralnoj meksičkoj državi Puebla, saopštili su zvaničnici u ponedeljak.

Svi poginuli su migranti, uključujući ljude iz Venecuele, Kolumbije i Centralne Amerike, rekao je Hulio Huerta, državni sekretar unutrašnjih poslova Puebla.

Uerta je rekao da se nesreća dogodila u nedelju na autoputu koji vodi od južne države Oahaka. On je rekao da izgleda da su migranti putovali bez odgovarajućih dokumenata.

Petnaest od 45 putnika preminulo je na licu mesta, a još dvoje preminulo je u bolnici. Petorica su hospitalizovani iu kritičnom stanju, a osmoro je očigledno zadobilo povrede koje nisu opasne po život.

Huerta je rekla da su svi migranti odrasli.

Migranti često koriste kamione i autobuse da putuju kroz Meksiko kako bi stigli do granice sa SAD. Pošto su često nagurani u nebezbedan, ilegalni ili tajni transport, nesreće nisu neuobičajene.

Kamion koji je prevozio migrante prevrnuo se 2021. na autoputu u blizini grada Tustla Gutijerez na jugu zemlje, pri čemu je poginulo 56 ljudi.